Havarikommisjonen på vei til ulykkesstedet i Troms

Kommer til å vurdere forbedringer på strekningen.

Foto: NORDLYS
Foto: NORDLYS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Statens havarikommisjon for transport er på vei til Troms for å granske trafikkulykken der minst fem mennesker omkom i ettermiddag.

- Omfanget av denne ulykken gjør at vi reiser oppover i kveld. Foreløpig vet vi ikke mer enn det som framkommer i media, da politiet har hatt det svært hektisk, sier avdelingsdirektør Rolf Mellum i Veiavdelingen, til Dagbladet.

Han understreker at havarikommisjonens oppgave er å gjennomføre en ren sikkerhetsundersøkelse av ulykkesstrekningen, mens politiet tar seg av etterforskningen.

- Vi skal innhente så mye informasjon som mulig, både fra politiet og gjennom egne undersøkelser. Så blir det aktuelt å vurdere potensialet for sikkerhetsforbedringer på stedet. Men nå er vi i en forundersøkelsesfase, sier Mellum.

Han reiser nå til ulykkesstedet sammen med en annen havariinspektør.

Direktør Grete Myhre ved Havarikommusjonen opplyser at en veigranskning er svært bred.

- På et slikt skadested vil vi typisk se på veiens beskaffenhet, friksjonen i veibanen, hvordan den har vært brøytet, om strekningen er rett, hvordan - og i hvilken rekkefølge - de involverte bilene har kommet, sikkerhetsutstyret i bilene og om personene brukte sikkerhetsbeltet, opplyser Myhre  til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer