Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Havarikommisjonen på vei til ulykkesstedet i Troms

Kommer til å vurdere forbedringer på strekningen.

Foto: NORDLYS
Foto: NORDLYS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Statens havarikommisjon for transport er på vei til Troms for å granske trafikkulykken der minst fem mennesker omkom i ettermiddag.

- Omfanget av denne ulykken gjør at vi reiser oppover i kveld. Foreløpig vet vi ikke mer enn det som framkommer i media, da politiet har hatt det svært hektisk, sier avdelingsdirektør Rolf Mellum i Veiavdelingen, til Dagbladet.

Han understreker at havarikommisjonens oppgave er å gjennomføre en ren sikkerhetsundersøkelse av ulykkesstrekningen, mens politiet tar seg av etterforskningen.

- Vi skal innhente så mye informasjon som mulig, både fra politiet og gjennom egne undersøkelser. Så blir det aktuelt å vurdere potensialet for sikkerhetsforbedringer på stedet. Men nå er vi i en forundersøkelsesfase, sier Mellum.

Han reiser nå til ulykkesstedet sammen med en annen havariinspektør.

Direktør Grete Myhre ved Havarikommusjonen opplyser at en veigranskning er svært bred.

- På et slikt skadested vil vi typisk se på veiens beskaffenhet, friksjonen i veibanen, hvordan den har vært brøytet, om strekningen er rett, hvordan - og i hvilken rekkefølge - de involverte bilene har kommet, sikkerhetsutstyret i bilene og om personene brukte sikkerhetsbeltet, opplyser Myhre  til Dagbladet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media