Havarikommisjonen undersøker ulykkesstedet

Kommisjonen vil danne seg et nøyaktig bilde av hva som skjedde da tre ungdommer fikk strøm i seg i tunnelen.

Video not found
UNDERSØKT TUNNELEN: Havarikommisjonen har undersøkt togtunnelen etter at én person døde og to ble kritisk skadd i tunnelen søndag. Havariinspektør Hans Bjørnseth forteller om befaringen. Video: Hans Arne Vedlog. Reporter: Ingebjørg Iversen Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Statens havarikommisjon er til stede i tunnelen på Filipstad, der en gutt mistet livet søndag - og to andre ungdommer ble skadd.

Direktør William J. Bertheussen i Havarikommisjonen forteller Dagbladet at de foretar en såkalt forundersøkelse på stedet.

- Vi henter inn informasjon om hva som har skjedd og prøver å danne oss et nøyaktig bilde av hendelsesforløpet, sier han.

- Skal ikke fordele skyld

Formålet er å danne seg et beslutningsgrunnlag for hva de eventuelt skal gjøre videre i saken, og om de vil starte en full undersøkelse av den, forklarer han.

- Det ligger i Havarikommisjonens mandat å gi bidrag til bedre sikkerhet - ikke fordele skyld og ansvar, sier Bertheussen.

Også brannvesenet og Bane Nor er på ulykkesstedet i dag, ifølge VG.

UNDERSØKT TUNNELEN: Havarikommisjonen har undersøkt togtunnelen etter at én person døde og to ble kritisk skadd i tunnelen søndag. Hanariinspektør Hans Bjørnseth forteller om befaringen. Video: Hans Arne Vedlog. Reporter: Ingebjørg Iversen Vis mer

Etterforsker

Seksjonsleder Rune Skjold ved Oslo politidistrikt forteller Dagbladet at politiet er interessert i å komme i kontakt med personer som har informasjon om hvorfor de tre tenåringene søndag ettermiddag tok seg inn i tunnelen ved Filipstad i Oslo.

- Vi driver nå tradisjonell etterforskning, og jobber blant annet med å oppspore noen som vet hvorfor ungdommene tok seg inn i tunnelen, sier Skjold.

Tilstanden til de to overlevende er uendret fra i går - og betegnes fortsatt som kritisk, opplyser seksjonslederen. De har fortsatt ikke blitt avhørt av politiet, forteller han videre.

Sidespor

De to guttene gikk i 10. klasse på Ruseløkka skole i Oslo. Jenta er fra Drammen.

Hendelsen fant sted ved et sidespor inne i en tunnel som primært benyttes for å snu tog. Politiet fikk melding om ulykken søndag ettermiddag.

- Dette er ikke et sted som er åpent for ferdsel. De tre har måttet forsere et gjerde for å komme seg inn dit. Det er snakk om personer som ikke har lovlig adgang til stedet, sa operasjonsleder Vidar Pedersen til Dagbladet kort tid etter at ulykken ble gjort kjent.

Harry Korslund, pressevakt i Bane Nor, sier at de ikke vet hvordan de tre tenåringene kom seg inn i tunnelen.

SIKKERT: Bane NOR sier til Dagbladet at togskinnene ved Filipstad i Oslo skulle være godt nok sikret. Søndag tok tre personer seg inn i togtunnelen, og kom i kontakt med en strømførende kilde inne i tunnelen. Video: Madeleine Liereng / Dagbladet Vis mer

Fem meter

Anlegget forsyner togene med 15 000 volts kjørestrøm. Det er klassifisert som et høyspenningsanlegg og er skiltet med advarselen «høyspenning - livsfare».

Kjøreledningen er plassert høyt oppe i tunnelen, 5,35 meter fra bakken og opp. Det er kabelen høyt over bakken det antas at tenåringene har kommet borti.

Dagbladet kommer med mer.

POLITIET: Rune Skjold, seksjonsleder i Oslo-politiet, om tunnelulykken i Oslo søndag. Én person er død, og to kritisk skadd etter å ha kommet i kontakt med en strømledende kilde i en togtunnel i Oslo. Video: Madeleiene Liereng Vis mer
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer