Havel i overraskende god form

Tsjekkias president Vaclav Havel (61) var i overraskende god form i dag, etter at han i går i all hast ble operert for et mageonde mens han var på ferie i Østerrike.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Men legene tok forbehold om at det ennå kan oppstå komplikasjoner, og at den nærmeste uken blir avgjørende.

Sjeflegen ved universitetssykehuset i Innsbruck Ernst Bodner opplyste at det var fjernet en 30 cm lang betent del av tarmen under den tre og en halv time lange operasjonen.

- Organene fungerer nå perfekt, men sykdommen er av en slik art at alvorlige komplikasjoner kan oppstå de nærmeste dagene, sier Bodner.

En annen lege, professor Norbert Mutz, så imidlertid atskillig lysere på Havels tilstand.

- Jeg snakket med presidenten i tre kvarter i morges, og hans tilstand er upåklagelig. Han føler seg bra, og er allerede begynt å lese. Han er i overraskende god form, sa Mutz.

Smerter

Havel var på ferie i Østerrike sammen med sin kone Dagmar, da han fikk et mageonde søndag. Havel klaget over smerter som gradvis ble verre. Smertestillende tabletter hjalp ikke. Fru Havel var redd mannen hadde fått blindtarm-betennelse, og tilkalte lege.

Dagmar er Havels andre kone og forhenværende skuespiller. De giftet seg i januar 1997, mindre enn ett år etter at Havels første kone Olga døde av kreft.

(NTB-Reuters)