Håver inn kebabmillioner

Tariq Aziz (36) er kongen av kebab i Oslo.

Tjener godt: Det er god butikk å tilby kebab i Oslos gater. Her er Bislett Kebab-gründer Tariq Aziz. Foto: Odd Vanebo
Tjener godt: Det er god butikk å tilby kebab i Oslos gater. Her er Bislett Kebab-gründer Tariq Aziz. Foto: Odd Vanebo Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tariq Aziz startet opp Bislett Kebab House sammen med sin bror på et lite gatehjørne ved Pilestredet i 1995. Siden den gang har kjeden åpnet totalt fem kebabsjapper sentralt i Oslo.

Nå er det tre brødre som har eierskap til fem utsalgssteder. De ligger på Bislett, Grünerløkka, Carl Berner, Linderud og Prinsdal.

Åpningen ved Prinsdal i mai i år utvilket seg til ville tilstander etter at kjeden markedsførte åpningen med gratis kebab.

I fjor kan Tariq Aziz skilte med en formue på nesten sju millioner kroner og en innekt på nesten 700 000 kroner.

Bislett Kebab satset på romslige porsjoner, god kvalitet og lave priser for å tiltrekke seg fattige studenter med tomme mager, travle forretningsfolk og kebabfeinschmeckere, skriver Bislett Kebab på sine hjemmesider som et svar på hvorfor polulariteten steg.

De skriver også at ved hjelp av jungeltelegrafen og godt, gammeldags hardt arbeid, opparbeidet Bislett Kebab seg raskt et navn innen bransjen. Det var noe av grunnen til at bedriften ønsker å utvide konseptet.

Aziz hadde en forume på ni millioner kroner i fjor, og har gått ned til sju millioner i år. Inntekten har økt med 50 000 kroner siden 2010.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.