Russ 2014: Markeringen kan bli både festlig, fuktig og dyr. Foto:Thomas Rasmus Skaug.
Russ 2014: Markeringen kan bli både festlig, fuktig og dyr. Foto:Thomas Rasmus Skaug.Vis mer

Håver inn millioner av kroner på russen

Ole Jørgen Smedsrud har tjent seg rik på å være hoffleverandør til russen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Ole Jørgen Smedsrud (54) startet med salg av russeklær tidlig på 80-tallet, et par år etter at han selv var russ. Via datterselskapet Russeservice har han i en årrekke tjent gode penger på salg av russeeffekter, og via University har han utstyrt skolebarn med skolegensere.

Slo seg sammen med rivalen Nå har han dessuten slått seg sammen med hovedkonkurrenten Redress. Ifølge Finansavisen har aksjonærene i Russeservice og Redress henholdsvis 62,5 prosent og 37,5 prosent av aksjene i R&U Holding, som også favner University.

Pengemaskin I forbindelse med endringene har Redress gått over til avvikende regnskapsår, som avsluttes 30. juni. Fjorårsregnskapet favner dermed 18 måneder; altså to russesesonger. Omsetningen endte på 64 millioner kroner i 2013/14, og driftsresultatet økte fra minus 3,3 millioner i 2012 til 10,2 millioner i 2013/14, skriver Finansavisen.

Russeservice opplevde på sin side en omsetningsvekst på 22 prosent til like over 63 millioner kroner, mens driftsresultatet endte på 7,3 millioner.

Ole Jørgen Smedsruds selskap Smedsrud Drift, som er største eier i R&U Holding, omsatte i fjor for på 107,4 millioner kroner mens driftsresultatet ble på 22,7 millioner kroner.

- Konsernregnskapet inkluderer kun Redress sine inntekter første halvår 2014 og tar ikke med kostnadene i andre halvår 2013, sier Smedsrud til Finansavisen.

Flere nyheter Rekordrask kjemperabatt - kuttet prisen med 6 mill.
Treroms leilighet steg 1,1 millioner på fire måneder
Spår fortsatt vekst i boligmarkedet