RAGNAR SJONER har fått 73 millioner i lønn, bonus og utbytte de 10 siste årene. Foto: Finansavisen
RAGNAR SJONER har fått 73 millioner i lønn, bonus og utbytte de 10 siste årene. Foto: FinansavisenVis mer

Håver inn millioner på andres ulykke

Ragnar Sjoner leder en pengemaskin.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen:) Nordic Trustee håver inn store beløp på restruktureringer i olje- og offshorebransjen, skriver Finansavisen.

I fjor satt selskapet igjen med et overskudd før skatt på 56 millioner kroner av inntekter på 122 millioner kroner. Det tilsvarer en gevinst på 45 kroner per omsatt 100-lapp.

Selskapets hovedoppgave er å være tillitsmann for eiere av obligasjonslån og være en nøytral instans i forholdet mellom obligasjonsutstedere og långivere.

10 millioner til sjefen

Etter det sterke året blir det også rekordutbytte på totalt 48,3 millioner kroner. De største eierne er DNB Livsforsikring, Nordea og KLP, men det drypper også på sjefen.

Ragnar Sjoner, konsernsjef i Nordic Trustee, fikk utbetalt utbytte på fem millioner, to millioner i fastlønn og tre millioner i bonus i fjor, totalt ti millioner kroner.

Samlet sett har konsernsjefen tjent over 73 millioner kroner i lønn, bonus og utbytter de ti siste årene, skriver avisen.

Olje- og offshore

Sjoner mener stemningen i spesielt olje- og offshoremarkedet er på bedringens vei.

– Vi ser en tendens til at mange har jobbet seg gjennom restruktureringene. Vi er på vei inn i en noe mer oppbyggende fase med økt aktivitet innen nye emisjoner, sier han til Finansavisen.

Flere økonominyheter:


Svindal har tjent 50 mill. på Bank Norwegian - nå satser han på ny
Fikk «søndagsbil» til 3,5 millioner