Watrium har hatt stor opptur på bompenger på kun to år. Foto: Magnus Rørvik Skjølberg / Finansavisen
Watrium har hatt stor opptur på bompenger på kun to år. Foto: Magnus Rørvik Skjølberg / FinansavisenVis mer

Håver inn på bompenger

Investeringen i Euro Parking Collection har gitt Anders Wilhelmsen-familiens Watrium en papirgevinst på 240 millioner på to år.

(Finansavisen.no): Mye har skjedd på veien etter at investor Erik Langaker introduserte Watrium for Euro Parking Collection, som driver med veirelatert avgiftshåndtering på tvers av landegrenser.

- Erik var styreleder i selskapet, som gikk gjennom et generasjonsskifte i aksjonærbasen. Vi klarte å snappe det oppe i en salgsprosess, og kjøpte det ut sammen med ham, sier Anders Christian Wilhelmsen, investeringsdirektør i Watrium, til Finansavisen.

Siden Anders Wilhelmsen-familiens investeringsselskap gikk inn med 100 millioner kroner for to år siden, har selskapet vært gjennom en storfusjon, og nå nærmer det seg børsnotering.

Basert på den indikerte børsnoteringsprisen har Watrium verdier for 340 millioner kroner. Det vil si en gevinst på 240 millioner kroner på to år, ifølge Finansavisen.

Euro Parking Collection (EPC) spesialiserer seg på identifisering, oppfølging og innsamling av bøter og avgifter for utenlandskregistrerte kjøretøy og brukere av offentlig transport. Selskapet jobber på vegne av mer enn 450 private selskaper og offentlige organer i 15 europeiske land.

- Poenget er at avgiftene for veinettet skal være like for alle, enten man bor i landet eller ikke. Det er bilismen som finansierer utbyggingen, og selskapet bidrar til at belastningen blir likt fordelt, sier Wilhelmsen.

Andre økonominyheter:
Øker prisen med nær 13 mill. - uten å ha løftet en finger
Casino-manøveren som ga Ringnes en pangstart