Håver inn på jakker og sekker

Merkene Rab og Lowe Alpine er god butikk for den norske grossisten Equip Norway.​

GOD BUTIKK: Eqiup Norway har ifølge Finansavisen tjent bra med penger helt siden oppstarten. Foto: Equip Norway
GOD BUTIKK: Eqiup Norway har ifølge Finansavisen tjent bra med penger helt siden oppstarten. Foto: Equip NorwayVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen:) Rab-dunjakkene og -soveposene ble tidligere solgt via en norsk agent, mens Lowe Alpine-sekker for tur, klatring og sykling ble solgt via en distributør i Norge. I 2013 opprettet engelske Equip Outdoor Technologies et eget datterselskap i Norge, som fikk ansvaret for de to merkene.

Equip Norway har ifølge Finansavisen tjent bra med penger helt siden oppstarten. Regnskapsåret 2016/17 ble et rekordår. Omsetningen økte med 41 prosent til 23,7 millioner kroner, mens driftsresultatet endte på 6,6 millioner.

- Jeg liker å si at veksten skyldes hardt arbeid, innleder Lindy L. Maurseth, som er daglig leder i Equip Norway.

- Vårt hovedfokus er å hente vekst ved å selge bredere hos eksisterende kunder, men i 2016/17 har vi også opprettet nye kundeforhold på steder vi ikke har vært representert tidligere, fortsetter hun, ifølge avisen.

Satser selektivt

Frem til denne vinteren har ikke selskapet solgt produktene sine via kjeder, men satset på selektiv distribusjon. Denne vinteren er det imidlertid startet et et samarbeid med Gresiv og begrenset distribusjon.

- Hva er grunnen til at dere ikke har satset i særlig grad på kjededistribusjon?

- Vi selger ikke melk og brød, men merkevarer. Man er ikke like interessant når man selger bredt. Men jeg er blitt kalt «Kjerringa mot strømmen» siden vi har valgt å ikke gå på kjedene.

Mye kan tyde på at det er et riktig valg, for Equip Norway fortsetter å vokse kraftig i regnskapsåret som avsluttes om en ukes tid, skriver Finansavisen.

- Vi regner med å øke omsetningen med rundt 45 prosent i 2017/18. Veksten skyldes en kombinasjon av samarbeidet med Gresvik og vekst hos eksisterende kunder, sier Maurseth, og legger til at målt i omsetning er Rab er klart størst av de to merkene.

Andre økonominyheter:
Karrierestopper i oljebransjen
Landets største boligbygger