Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Havet bare forsvant

Søskenparet Maria (24) og Daniel (26) Bodilsen fra Drammen har sittet strandet på Railay Beach i hele natt i håp om at en båt kan ta dem over til fastlandet tidlig i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

-  Det gikk rykter på stranda om at noen store bølger var på vei. Vi var i ferd med å gå om bord i en båt. Brått ble alt vannet under båten borte, sier Maria Bodilsen.

Hun er på ferie i Railay Beach sammen med broren Daniel, samboer Dan Werner Syvertsen og venneparet Anne Kathrine Bjørge og Ken Vidberg Lund.

Feriestedet ligger på fastlandet nær Krabi og har bare båtforbindelse.

Båten de skulle om bord i, sto plutselig på tørr grunn.

-  Så kom den første bølgen innover. Vi la på sprang og løp som gærne innover mot land.

Forsvant i havet

Maria Bodilsen forteller at trær på stranda ble revet opp, bassengområder på hotellene ble knust og vann skylte inn over gatene.

-  Flere ble skadd av flygende møbler. En kvinne ble sugd ut i havet, men noen ansatte på et av hotellene fikk tak i henne og dro henne på land etter at den første bølgen hadde skylt inn over land, forteller broren Daniel.

HER KOMMER BØLGEN: Fra en fjellvegg høyt over havet tok norske Bjørnar Tomassen (25) bilder av flodbølgen på vei inn over Tonsai-stranda ved Railey Beach i Thailand. Bølgen økte voldsomt i høyden dess nærmere den kom land. Foto: Bjørnar Tomassen
HER KOMMER BØLGEN: Fra en fjellvegg høyt over havet tok norske Bjørnar Tomassen (25) bilder av flodbølgen på vei inn over Tonsai-stranda ved Railey Beach i Thailand. Bølgen økte voldsomt i høyden dess nærmere den kom land. Foto: Bjørnar Tomassen Vis mer

-  Vi rømte opp på en høyde som ligger omtrent 60- 70 meter over havet. Der satt vi uten å ane hva som skjedde.

Etter den første bølgen dro Bodilsen og reisefølget ned mot stranda igjen for å hjelpe, men måtte rømme opp på høyden igjen da bølge nr. to kom.

-  Den nye bølgen kom etter bare noen minutter. Da la vi på sprang igjen og ble sittende på høyden i mange timer.

Til sammen tre bølger traff stranda der Maria og vennene hennes hadde ligget i sola.

Gir bort klær

Seint i går kveld fikk Dagbladet ny kontakt med Maria.

-  Vi har begynt å gi bort klær og sko til folk som har mistet alt, melder hun.

REDDET: Søskenparet Daniel og Maria Bodilsen og hennes samboer Dag Werner Syvertsen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media