Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Havets vakreste seilbåter

Denne uka kan du oppleve noen av Europas vakreste seilbåter av tre i Oslofjorden. Kommer du deg ikke ut i skjærgården, kan du se videoklippene her i Dagbladet.no.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Se klipp i RealVideo


» Se båtene ved kai

» Se båtene på fjorden

Europe Week 2000 heter regattaen som finner sted i Oslofjorden denne uka. De første konkurransene i turneen startet i Fredrikstad i forrige uke. I går kom regattaen til Oslo. Mens kveldsola gikk ned, seilte 120 klassiske treseilbåter i parade inn til Honnørbrygga i Oslo. I formiddag startet den første av to konkurranser i indre Oslofjord.

Etter to dager i Oslo seiler båtene videre til Larvik og Stavern. Europe Week 2000 avsluttes i disse byene helgen 30.-31. juli.

Tradisjonsrikt

Det er organisasjonen European Classic Yacht Union som står bak arrangementet. rganisasjonen arbeider for å ta vare på de gamle klassiske seilbåtene av tre. Mange båter forfaller fordi det koster penger og mye tid å restaurere dem. Ved hjelp av regattaer holdes interessen for båtene i live.

Båtene som deltar er i forskjellige klasser og typer. Noen av de kjente navnene er Colin Archer, Furuholmen, Knarr og Dragon. Noen av båtene er fra 1800-tallet, mens de fleste er fra første halvdel av 1900-tallet. De 120 båtene kommer fra Norge, Sverige, Danmark, Tyskland, Frankrike, Italia og en fra USA. I følget er det også flere motorbåter i tre.

En av dem, den største eies av et italiensk par. Båten er registert i USA. Båten er fra 1929, og du kan se klipp fra båten på Dagbladet.no. Seks personer er ombord, foreldre og to barn, pluss mannskap på to.

Her kan du lese mer om Europe Week 2000

VERDENS VAKRESTE BÅTER er i Oslo i anledning regattaen Europe Week 2000.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media