Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Havfruens hode til rette

KØBENHAVN (NTB-RB): Amerikanere, japanere og andre beundrere av Den lille Havfrue behøver ikke å utsette reisen til Danmark i sommer. Den verdensberømte bronseskulpturen blir snart gjenforent med sitt hode.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Havfruen, som ble halshogd natt til tirsdag, må riktignok belage seg på en ukes ventetid før hodet er på plass, Innen den tid skal nasjonalklenodiets stjålne legemsdel bli grundig undersøkt av politiets teknikere i håp om å finne spor etter gjerningsmennene.

«Fantasiløst»

Fremdeles vet ikke politiet hvem som står bak det fantasiløse hærverket, som kun er en gjentakelse av det som fant sted for 34 år siden, og som den danske kunstneren Jørgen Nash påtok seg skylden for i desember.

 Hodet dukket opp etter at gjerningsmennene i natt ringte tv-fotografen Michael Forsmark Poulsen, og ga beskjed om at de ville levere det tilbake. Fosmark Poulsen, som også var først med nyheten om hærverket, avtalte et møtested der han satte opp sitt kamera og filmet en hettekledt person som overleverte hodet.

 Tv-fotografen avviser at han kjenner dem som står bak hærverket, men innrømmer at det er påfallende at han har hatt kontakt med dem så mange ganger. Selv forklarer han det med at det er mange som ringer til ham om alt mulig.

Kjenner miljøet

Da en 16 tonn tung gravemaskin kjørte inn i og veltet muren rundt Statsfengselet i Vridsløselille i 1995 var Poulsen på plass med sitt kamera for å filme fangenes flukt. Han var også den eneste som kunne levere bilder av den tidligere justisminister Hans Engells ødelagte bil etter fyllekjøring.

 Poulsen innrømmer at han kjenner miljøet ut og inn, fordi han selv er dømt og straffet flere ganger for blant annet medvirkning til tyveri og hærverk.

 Men halshoggingen av Den lille Havfrue vil han ikke ta ansvar for. Det ville imidlertid kvinnegruppen Radikal Feministisk Fraktion, som drøyde en dag før de trakk den falske tilståelsen tilbake.

TILBAKE IGJEN:</B> Den lille Havfruens hode tas hånd om av dansk politi etter å ha vært på avveie siden natt til tirsdag. Gjerningsmennene leverte hodet tilbake etter først å ha varslet den danske tv-fotografen Michael Forsmark Poulsen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!