Havmøller

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Regjeringens drøm om at store flytende vindmøller langt til havs skal produsere enorme mengder fornybar kraft, er helt urealistisk uten tilsvarende satsing på land, blir det hevdet både fra forskerhold og fra vindkraftbransjen. Store vindmølleparker til havs har stanset opp både i Danmark og i England fordi mange av vindmøllene ikke tåler saltvann og ikke kan repareres når det er høye bølger. I Norge finnes det ingen industri med vindkraftkompetanse som kan bygge parkene fordi de statlige støtteordningene er dårlige, sies det.

Utspillet er en ny påminnelse om at det ikke finnes noen quick fix på klimaproblemene. Veien fram til utvikling av fornybare energikilder som kan erstatte dagens forurensende, er brulagt med utallige utfordringer. Men at det norske offshore-miljøet som er verdensledende på produksjon og drifting av oljeinstallasjoner i værharde havområder plutselig ser med slik pessimisme på utvikling av havmøller, står knapt til troende. Dette er først og fremst et rop om mer statlig støtte til forskning og utvikling. Og det må regjeringen bare bla opp med.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer