Havnå får alibi

-  Det er helt umulig at han kan ha vært i Stavanger under ranet, sier en 48 år gammel kamerat av Erling Havnå. Han gir dermed Havnå alibi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ARENDAL (Dagbladet): Mannen vil foreløpig ikke stå fram i mediene med navn. Han har vært på reise, og ble ikke kjent med siktelsen mot den tidligere kickbokseren før i går ettermiddag.

-  Jeg skal ta kontakt med politiet snarest, og fortelle hva jeg vet. Det som har kommet fram så langt stemmer overhodet ikke med den Erling jeg kjenner.

De to har kjent hverandre siden 1991, og har pleiet vennskapet.

48-åringen har ofte besøkt Havnå, og overnattet hos ham jevnlig. Det gjorde han også i forbindelse med NM i kickboksing som ble arrangert i Arendal 3.-4. april, helga før dødsranet.

-  Vi var på banketten lørdag kveld. Søndag gikk vi ut hver for oss. Jeg gikk hjem til Erling utpå kvelden og la meg til på sofaen. Erling kom hjem i totida, og da småsnakket vi litt før han gikk og la seg, ganske godt påseilt.

Neste morgen forlot han boligen for å gå på jobb. Han antar at klokka da var rundt åtte. Det var da ranet i Stavanger begynte.

-  Jeg ropte «Ha det bra, Erling. Nå stikker jeg» og fikk svar fra soverommet. Jeg er ikke ett sekund i tvil om at det var Erlings stemme jeg hørte.