Havnå tilbake som «sleggemann»

Ble satt til å rive 19 celledører i Stavanger fengsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den Nokas-dømte «sleggemannen» Erling Havnå fikk jobben da Stavanger fengsel skulle rive 19 celledører.

Tillitsvalgte for fengselsvokterne og for politiet reagerer skarpt på at Havnå fikk jobben med å slå ut de 19 dørene.

- At han får operere som sleggemann innenfor fengselets vegger, sender helt feil signaler. Her burde man ha tenkt seg om, sier leder Arne Johanessen i Politiets Fengselsforbund til VG.

Hovedtillitsvalgt for Kriminalomsorgens Yrkesforbund, Are Svenkerud, mener det i utgangspunktet er greit at innsatte hjelper til med praktiske oppgaver, men:

- Dersom dette stemmer, ser jeg det er uheldig sett i lys av at Havnå er dømt for å ha brukt slegge under ran, sier Svenkerud.

Fengselsleder Ingeir Klemetsrud i Stavanger fengsel mener det hele er uproblematisk.

- Dette er helt normalt, og jeg synes ikke det er noe spesielt i dette. Det er på ingen måte slik at Havnå får sleggetrening inne i Stavanger fengsel, sier Klemetsrud til VG.

Havnå ble dømt til 16 års fengsel for Nokas-ranet og ranet av Postens brevsentral i Oslo. Han sier blant annet følgende til avisen:

FIKK SLEGGEJOBB: Akkurat som under Nokas-ranet, han sitter fengslet for, fikk Erling Havnå jobben med å slå ned 19 celledører i Stavanger fengsel med en slegge. FOTO: Alf Ove Hansen/SCANPIX
FIKK SLEGGEJOBB: Akkurat som under Nokas-ranet, han sitter fengslet for, fikk Erling Havnå jobben med å slå ned 19 celledører i Stavanger fengsel med en slegge. FOTO: Alf Ove Hansen/SCANPIX Vis mer

- Jeg er flink med slegge, selv om det ikke gikk så bra under Nokas-ranet.

NTB