Havnås kamerat (42) tatt for Nokas-ranet

Jobbet for barnevernet på Sørlandet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

42-åringen som tirsdag ble pågrepet i Arendal i forbindelse med ranet på Norsk Kontantservice i Stavanger, er venn av Erling Havnå.

I alt tolv menn er nå siktet for NOKAS-ranet 5. april, hvor polititjenestemannen Arne Sigve Klungland ble drept. Fire av de siktede er varetektsfengslet. Blant dem er Erling Havnå fra Arendal.

Torsdag vil Stavanger-politiet begjære 42-åringen varetektsfengslet, opplyste politiinspektør Bjørn Andersen i Rogaland politidistrikt på en pressebriefing tirsdag kveld.

Mannen er siktet for grovt ran eller medvirkning til grovt ran. 42-åringen ble pågrepet i Arendal klokka 12.15 tirsdag.

- Havnå-kamerat

Flere medier omtaler onsdag den pågrepne 42-åringen som en kamerat av Havnå.

Politiet skal ifølge TV Norge ha funnet spor etter mannen om bord i Erling Havnås havseiler på Gran Canaria. Denne båten ble tidligere i sommer undersøkt av teknikere fra spansk og norsk politi.

Etterforskerne tror 42-åringen kan knyttes til etterlyste David Toska, skriver VG, som er kjent med at Havnås' forklaring trolig er en del av bakgrunnen for pågripelsen av 42-åringen tirsdag.

- Vernepleier

Den pågrepne mannen kan ifølge politiet ha levert ransutstyr i forbindelse med Stavanger-ranet. 42-åringen kommer fra Arendal, er norsk statsborger og er ifølge NRK tidligere straffedømt for spritsmugling. Han skal ha vært aktiv i kampsportmiljø, og er ifølge VG tidligere EM-mester.

Mannen er utdannet vernepleier og har i flere år vært tilknyttet den private barnevernstjenesten på Sørlandet.

42-åringens advokat Erik Lea skal onsdag ettermiddag møte sin klient på politihuset i Stavanger.

Tre av de tolv som til nå er siktet for NOKAS-ranet, Ridvan Halimi (25), David Aleksander Toska (28) og Jusuf Hani (23), er fortsatt på frifot.

Fire andre siktede er løslatt fra varetekt.

(NTB)

<B>SIKTET FOR NOKAS-RANET: Erling Havnå.