«Havnesjefen» får utsatt dødsdommen

Vil i hvert fall ikke bli avlivet i løpet av de neste to ukene.

SKAL AVLIVES: Os kommune ønsket å avlive etter at den dro en jente under vann 30. juni. Siden den gang har det vært fram og tilbake om dødsdommen skal fullbyrdes eller ikke.
SKAL AVLIVES: Os kommune ønsket å avlive etter at den dro en jente under vann 30. juni. Siden den gang har det vært fram og tilbake om dødsdommen skal fullbyrdes eller ikke. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Demonstranter sier seg fornøyd med at knoppsvanen «Havnesjefen» i Os i hvert fall ikke blir avlivet i løpet av de to neste ukene.

Engasjementet har ikke lagt seg rundt knoppsvanen, som kommunen ønsket å avlive etter at den dro en jente under vann 30. juni. «Havnesjefen» i Os har blitt et av sommerens mest omtalte dyr.

Mandag stilte rundt 30 personer opp i en demonstrasjon mot avliving av svanen. Ifølge Bergens Tidende informerte varaordfører Laila Reiertsen om at den vedtatte avlivingen av «Havnesjefen» skal utsettes i 14 dager.

- Vi håper at vi kan komme fram til en løsning som alle kan være tilfreds med, sa varaordføreren i etterkant av demonstrasjonen.

Demonstrant Else Egeland forteller at hun er tilfreds med at kommunen har utsatt avliving i to uker til.

- Det viser at de hører på andre innspill, sier Egeland til Bergens Tidende.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer