AKSJON: Streiken i Aten har ført til mangel på medisiner og andre helt nødvendige varer på flere greske øyer. Bildet er hentet fra en aksjon ved det greske parlamentet i 2011. Foto: TORBJØRN GRØNNING
AKSJON: Streiken i Aten har ført til mangel på medisiner og andre helt nødvendige varer på flere greske øyer. Bildet er hentet fra en aksjon ved det greske parlamentet i 2011. Foto: TORBJØRN GRØNNINGVis mer

Havnestreik førte til medisinmangel i Hellas

Opprørspolitiet til aksjon mot greske sjøfolk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dag gikk opprørspolitiet til aksjon i Atens havneby Pireus, der de holdt aktivister fra fagorganisasjonene tilbake fra skip som tok om bord passasjerer og biler.

De streikene krever blant annet å få opprettet en kollektiv lønnsavtale med arbeidsgiverne.

- Regjeringen har gjort alt den kan for å oppfylle sjøfolkenes krav.

Men dessverre har smålig politisk krangel ført til at det ikke fins plass for dialog, sier minister for den greske handelsflåten Kostis Moussouroulis ifølge nyhetsbyrået AFP.

Streiken har ført til mangel på medisiner og andre helt nødvendige varer på flere greske øyer.

- Øyene er presset til kanten av stupet, og denne uerklærte krigen må stanses, heter det i en uttalelse fra øygruppen Kykladenes handelskammer.

De greske sjøfolkenes fagforbund PNO peker på sin side på at omtrent 7 000 av landets 15 000 aktive sjøfolk i dag står uten arbeid.

Mange greske lønnstakere mener regjeringen i Aten, som ledes av de konservative, har gått altfor langt i sine økonomiske innstramninger.

(NTB)