<strong>BILDEKRANGEL:</strong> Donald Trump likte ikke at Time Magazine-fotografen tok bilde av et brev fra Kim Jong-un. Foto: Susan Walsh / AP / NTB Scanpix
BILDEKRANGEL: Donald Trump likte ikke at Time Magazine-fotografen tok bilde av et brev fra Kim Jong-un. Foto: Susan Walsh / AP / NTB Scanpix Vis mer

Donald Trump:

Havnet i bildekrangel

Donald Trump havnet i konflikt med en journalist fra Time Magazine angående fotografering av et brev fra Kim Jong-un, som Trump viste journalisten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Mandag oppsto det en konflikt mellom Donald Trump og en journalist fra Time Magazine angående fotografering av et brev Trump skal ha mottatt fra Nord-Koreas regimeleder Kim Jong-un.

Time Magazine har publisert en transkribert versjon av intervjuet, som belyser hendelsen.

Brev fra Kim

Det hele begynte med at Donald Trump ba om å få snakke «off the record», altså at han ville gi Time-journalisten informasjon som ikke kunne publiseres. Etterpå viste han journalisten og fotografen et brev fra Kim Jong-un.

- Jeg beklager, men du kan ikke fotografere det, sier Sarah Sanders under intervjuet om brevet.

Temaet blir liggende helt til journalisten påminner Trump om at noen av hans rådgivere «vitnet under ed, med risiko for å havne i fengsel» at presidenten forsøkte å påvirke Russland-etterforskningen.

LIMOUSINE: Kim Jong UN kjører rundt i en pansret limousine fra Mercedes Benz, men hvordan fikk han tak i den? Kilde: CNN. Video: Christian Wehus. Vis mer

- Du kan havne i fengsel

- Unnskyld meg. Vel, du kan havne i fengsel i stedet, dersom du benytter deg av bildet du tok av brevet jeg ga deg i fortrolighet, repliserer Trump på spørsmålet og fortsetter:

- Jeg ga deg ikke brevet for at du skulle fotografere det. Så ikke lek den leken med meg.

- Unnskyld meg. Truet du meg med fengsel? spør journalisten.

- Vel, jeg fortalte deg at du kunne se på brevet «off the record». Det betyr ikke at du kan ta fram kameraet og begynne å ta bilder av det. Ok? Så jeg håper at du ikke har et bilde av det.

<strong>BREV FRA TRUMP:</strong> Statlige nordkoreanske medier har frigitt dette bildet, i forbindelse med at Kim Jong-un nylig skal ha mottatt et brev fra Donald Trump. Foto: NTB Scanpix
BREV FRA TRUMP: Statlige nordkoreanske medier har frigitt dette bildet, i forbindelse med at Kim Jong-un nylig skal ha mottatt et brev fra Donald Trump. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Kim fikk bred fra Trump

Sist gang Donald Trump og Kim Jong-un møttes var i Vietnam i februar i år. Der skulle de blant annet diskutere Nord-Koreas atomvåpen, men toppmøtet ble avsluttet tidligere enn planlagt uten konkrete resultater.

Natt til søndag melder statlige medier i Nord-Korea at Trump har besvart brevet fra Kim.

- Med tilfredshet sa Kim at brevet har et fantastisk innhold, melder de.

Kim skal videre ha satt pris på Trumps «ekstraordinære mot», og sagt at han vil «vurdere det interessante innholdet seriøst».

Den nordkoreanske meldingen om Trumps brev kom bare to dager etter Kims besøk av Kinas president Xi Jinping, ifølge NTB. Trump har sagt at han vil ha et møte med Jinping under det kommende i G20-møtet i Osaka neste uke, skriver nyhetsbyrået.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer