Havnet i dyp dam - personer hentet ut

Flere personer kom seg på et tidspunkt ikke ut av bilen etter at den ble stående i en dyp vanndam tirsdag kveld.

En bil har kjørt ned i en dyp vanndam på riksvei 163 ved Lørenskog jernbanestasjon, melder Øst politidistrikt på Twitter tirsdag kveld. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag kveld havnet en bil i en dyp vanndam på riksvei 163 ved Lørenskog jernbanestasjon.

- Meldingen inn til oss var dramatisk og vi var først usikre på om bilen hadde havnet i en elv. Men vi avklarte relativt raskt at det ikke var fare for liv, men de involverte opplevde nok situasjonen som ubehagelig, sier operasjonsleder Svein Walle til Dagbladet.

Kom seg ikke ut

Walle forteller at bilen sto i dammen med vann opp til vinduene. Personene som var i bilen kom seg på et tidspunkt ikke ut på grunn av den høye vannstanden.

Først sa operasjonslederen til Dagbladet at det bare var én person i den aktuelle bilen, men bekreftet seinere at det var snakk om tre personer.

- De tre personene som var i bilen har blitt hentet ut av brannvesenet. Brannvesenet har også vinsjet opp bilen, opplyser operasjonslederen.

Eirik Sandnes, som også er operasjonsleder i Øst politidistrikt, sier til TV 2 at de er interesserte i å høre hvilke vurderinger føreren gjorde før bilen havnet i dammen.

HØY VANNSTAND: En bil ble stående i en dyp vanndam med vann opp til vinduene i Lørenskog tirsdag kveld. Foto: Øst politidistrikt
HØY VANNSTAND: En bil ble stående i en dyp vanndam med vann opp til vinduene i Lørenskog tirsdag kveld. Foto: Øst politidistrikt Vis mer

- Føreren har gjort en ekstremt dårlig vurdering, og trodde det var grunnere enn hva det egentlig var, sier han til kanalen.

Kjent problem

Politiet poengterer at det er et kjent problem med høy vannstand i området etter mye nedbør. De siste dagene har det regnet mye, og det har dermed samlet seg mye vann på veiene i Lørenskog.

Walle sier det har vært flere oversvømmelser i distriktet den siste tida.

Tirsdag kveld er veien stengt som følge av de store vannmengdene.

Også nødetatene i Oslo har hatt hektiske dager som følge av mye nedbør. Mandag ble 110 Oslo brann og redningsetat blant annet kalt ut til oversvømmelser ved Rådhusplassen, hvor de måtte bistå med å pumpe ut vann av en kulvert og en kjeller, og på Vulkan hvor løv hadde tettet avløpet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer