Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Havnet i elva etter å ha passert landets travleste fotoboks

To menn døde da bilen de satt i, fløy opptil 90 meter gjennom lufta og havnet i elva utenfor Lillestrøm.

SMADRET: Deler av personbilen ligger igjen oppe på veien etter det svært kraftige sammenstøtet. Foto: VEGARD M. AAS / PRESSE 3.0
SMADRET: Deler av personbilen ligger igjen oppe på veien etter det svært kraftige sammenstøtet. Foto: VEGARD M. AAS / PRESSE 3.0 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Årsaken til nattas utforkjøring som tok livet av to personer utenfor Lillestrøm, er fremdeles uklar. Mye tyder imidlertid på at personbilen, som havnet i Nitelva like ved utløpet av Rælingstunnelen, hadde svært høy fart - og det like etter å ha passert landets travleste fotoboks.

Politiets innsatsleder på åstedet, Knut Hammer, sier til Romerikes Blad at bilen kom ut av Rælingstunnelen, for deretter å treffe autovernet og havne i Nitelva. Bilen traff bakken flere ganger før den endte i vannet, der den ble funnet 15 meter fra land.

- Bilen har fløyet mellom 70 og 90 meter gjennom lufta, sier Hammer til Aftenposten.

Vitner hørte et høyt smell og et plask i 02.45-tida, og varlset politiet. Vrakrester lå i morgentimene spredd utover et stort område på ulykkesstedet.

Lang historie Etterforskningsansvaret ligger nå hos Fet og Rælingen lensmannskontor. Lensmann Trond Øren understreker overfor Dagbladet at etterforskningen er på et tidlig tidspunkt.

- Vi har ennå ikke identifisert de to personene, ut over at begge er menn, sier Øren.

- De to omkomne er sendt til Rettsmedisinsk institutt for obduksjon, opplyser han.

Mange ulykker Politiet vil foreløpig ikke gå ut med teorier om hva som ligger bak ulykken, men sier på generelt grunnlag at Rælingstunnelen - som i den aktuelle retningen har en rett, nedadgående veistrekning - har en lang historie med høy fart.

- Før fotoboksen nede i tunnelen kom opp i 2008, hadde vi et stort antall ulykker der, den første allerede dagen etter åpningen; i 2007 skjedde en stor ulykke på samme sted som i natt, sier lensmann Øren.

Første helga boksen sto oppe, ble ca. 1000 bilister tatt.

- Men fra en overtredelsesprosent på 27 i begynnelsen er dette tallet nå nede i 4, sier Øren, som mener boksen har virket etter hensikten.

I RUNDKJØRING: Bilen har trolig kjørt rett gjennom rundkjøringen og truffet autovernet, før den havnet i elva. Foto: VEGARD M. AAS / 3.0
I RUNDKJØRING: Bilen har trolig kjørt rett gjennom rundkjøringen og truffet autovernet, før den havnet i elva. Foto: VEGARD M. AAS / 3.0 Vis mer

- I begynnelsen hadde vi en overtredelsesprosent på 27. Nå er tallet 4.

8071 tatt Fotoboksen i Rælingstunnelen er likevel med klar margin landets travleste; i 2011 ble hele 8071 bilister tatt av boksen - nær dobbelt så mange som for nr. 2 på lista.

Lensmannen opplyser at før fotoboksen kom opp, var det en del fartskjøring i tunnelen.

- Noe av det ble lagt ut på nettet, sier han.

Øren opplyser at video- og fotomateriale fra tunnelen nå skal hentes inn for å granskes.

- Vi ønsker også tips fra publikum. De kan kontakte oss på nummer 63 88 87 60, sier lensmannen.

Politiets tekniske etterforskere og Vegvesenets ulykkeskommisjon har nå gjort seg ferdig på åstedet, og travle riksvei 159 ble åpnet igjen før morgenrushet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media