Havnet i kamp på liv og død med fjelløve: - Trent til å drepe raskt

- Det er snakk om et rovdyr som går i bakholdsangrep. De er trent til å drepe raskt når det er mulig.

OVERVANT FJELLØVE: Travis Kauffman forteller i detalj den utrolige historien om hvordan han gikk seirende ut av kampen med en fjelløve - med bare hendene til rådighet. Video: CNN/CO Parks & Wildlife. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg hørte plutselig rasling fra barnåler og at en grein knakk. Da jeg snudde meg var det en stor nedtur å se at en fjelløve kom jagende etter meg, forteller amerikanske Travis Kauffman, som tidligere denne måneden havnet i en kamp på liv og død med en livsfarlig fjelløve.

Kauffman var ute på joggetur i Fort Collins, i delstaten Colorado, da han ble angrepet av det som beskrives som en ung fjelløve. Historien om hvordan mannen kjempet for livet gikk verden rundt, og under en pressekonferanse denne uka åpnet Kauffman for første gang opp om den skremmende opplevelsen.

- Jeg stoppet, kastet hendene i lufta og begynte å rope. Dessverre hjalp ikke det. Den fortsatte å løpe og kastet seg over meg. Den gikk etter ansiktet mitt, så jeg tok opp hendene for å prøve å blokkere. Da fikk den tak i armen min, før den klorte ansiktet og halsen min, forteller han.

KJÆRESTER: Kauffmans kjæreste Annie Bierbouer (til venstre) trodde ikke på kjæresten da han fortalte hva som hadde skjedd. Foto: Colorado Parks & Wildlife
KJÆRESTER: Kauffmans kjæreste Annie Bierbouer (til venstre) trodde ikke på kjæresten da han fortalte hva som hadde skjedd. Foto: Colorado Parks & Wildlife Vis mer

- Endte i en brytekamp

Kauffman sier at det som først var en fryktrespons plutselig slo om. Han måtte kjempe tilbake.

- Jeg forsto hvor nære den var øynene mine, og den fikk en klo i leppa mi. Jeg prøvde å kaste den av meg, men vi endte opp med å rulle ned sørsida av stien. Der endte vi i en brytekamp, hvor jeg klarte å komme på toppen av den, og lyktes med å holde fast fjelløvens bakbein med kneet mitt så jeg ikke kunne bli klort i min nedre region.

Samtidig lette han desperat rundt på bakken etter noe han kunne slå tilbake med. Han forteller at han prøvde å stikke fjelløven i halsen med pinner, uten hell. Han fikk imidlertid slått den i bakhodet flere ganger.

- Jeg plukket opp en stein, men den var tung og vanskelig å slå med. Jeg forsøkte å slå dyret et par ganger i hodet, men det var vanskelig å slå mens armen fortsatt var låst i kattens kjeve.

Måtte løpe tilbake

Han forteller at han lyktes med å vri seg rundt, slik at han kunne få en fot på halsen til dyret. Etter det han anslår var tre minutter, sluttet kattedyret å bevege på seg, kjeven åpnet seg, og han klarte å komme seg vekk.

VILTKAMERA: Politiet i Kansas, USA, fikk melding om en mulig puma i området rundt stedet ‹‹Gardner››. Da politiet satte opp viltkamera dukket det ingen Puma opp, men noen andre rare skapninger. Video: Storyful/Facebook/Gardner Police Department Vis mer

Med stygge sår etter den voldsomme kampen løp Kauffman fra stedet. Han forteller at han var redd for at den unge fjelløven hadde en mor i området som ville fullføre angrepet.

Etter å ha løpt i flere kilometer på vei tilbake mot byen, traff Kauffman andre turgåere som fikk ham fraktet til sykehuset.

Ble ikke trodd

Kjæresten, Annie Bierbouer, satt i et jobbmøte da han forsøkte å ringe for å fortelle om angrepet. Hun forteller at hun ikke tok telefonen da Kauffman ringte. Men da han fulgte opp med en tekstmelding, hoppet hun ut av stolen.

- Hun trodde absolutt ikke på at det var mulig, sier Kauffman.

- BØR SKYTES: Zoolog Petter Bøckman mener katter er et stort problem for norsk fauna. Han mener faktisk at vi bør kvitte oss med kjæledyrene våre. Det er tungt å svelge for Magasinets journalist Trude Lorentzen, som også er matmor for Astrid (4). Les hele saken om de psykopatiske monstrene, vi tror liker oss: https://www.dagbladet.no/magasinet/slik-er-katten-astrids-hemmelige-liv/69985898 Vis mer

Området Kauffman ble angrepet i ble stengt i ei uke, mens lokale myndigheter inspiserte området og omplasserte andre fjelløver. Undersøkelser av den døde fjelløven bekreftet også Kauffmans historie, ifølge lokale myndigheter.

- Vi føler alle at det var ekstremt flaks at det var en ung fjelløve som angrep en oppegående løper. Ellers kunne vi ha vært på en helt annen pressekonferanse, sier Mark Leslie ved Colorado Parks and Wildlife Management.

- Det er snakk om et rovdyr som går i bakholdsangrep. De er trent til å drepe raskt når det er mulig, la han til.

I underkant av 20 personer skal ha blitt drept av fjelløver i Nord-Amerika de siste 100 åra, opplyser lokale myndigheter i Colorado.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer