Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Johnny Bobbitt fortviler

Havnet i retten etter innsamlingsskandale: - Alle pengene er borte

Innsamlingen skulle hjelpe den hjemløse veteranen til et bedre liv. Nå er alt forsvunnet.

SLIK STARTET DET: Det surnet til mellom Johnny Bobbitt jr. og Mark D'Amico og Katie McClure etter pengetrøbbelet. Foto: AP
SLIK STARTET DET: Det surnet til mellom Johnny Bobbitt jr. og Mark D'Amico og Katie McClure etter pengetrøbbelet. Foto: AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er advokat Christopher Fallon, som representerer den hjemløse marineveteranen Johnny Bobbitt, som forteller at pengene er borte. Han skal ha blitt fortalt dette på en telefonkonferanse med parets advokater tirsdag.

Saken rundt Johnny Bobbitt har fått stor oppmerksomhet de siste ukene. Katie McClure startet en kampanje på innsamlingsnettstedet GoFundMes sider for å samle inn penger til Bobbitt, etter at han hjalp henne med å få tak i bensin da bilen hennes stoppet på en bilvei i Philadelphia i fjor høst. Bobbitt brukte sine siste 20 dollar på bensin til McClure, og gikk for å kjøpe det til henne.

Kampanjen ble populær, og til slutt nådde summen 400 000 dollar – omtrent 3,3 millioner kroner.

Ble bedt om å gi det som var igjen

- Han vil aldri måtte bekymre seg for å ha tak over hodet igjen!, skriver hun på innsamlingssida, ifølge The Philadelphia Inquirer.

Foreløpig har Bobbitt ikke sett stort til pengene. Partene forteller ulike historier om deler av summen. Blant annet mener Bobbitt at McClure og kjæresten, Mark D'Amico, skal ha brukt penger på ferieturer og en BMW. Paret selv hevder de ikke har brukt innsamlingspengene på dette. Paret mener dessuten de har gitt 25 000 dollar til Bobbitt, men at han brukte det opp på narkotika i løpet av to uker.

Det har hele tiden vært uklart hvor mye av pengene som har blitt brukt og ikke, fordi det ikke har blitt registrert noe sted.

Saken har gått til retten, og 30. august krevde en dommer i New Jersey, Paula Dow, at paret ga det som var igjen av pengene til Bobbitt. De hadde frist til fredag forrige uke å overføre pengene, men dette har ikke blitt gjort. Dow ba også paret om å framskaffe en oversikt over alt som var brukt.

- Jeg aner ikke hvor de har blitt av

På dette tidspunktet mente Bobbitts advokat Fallon at det var igjen over 250 000 dollar, godt over to millioner kroner. McClure og D'Amico hevdet i et intervju at det var igjen omtrent 150 000 dollar.

Paret har brukt noe av pengene til å kjøpe en bil og en campingvogn til Bobbitt. Både bilen og campingvogna ble plassert i deres navn, ifølge sakspapirene.

Fallon sier at Bobbitt er fortvilet over det som har skjedd.

- Han er helt knust, sier han ifølge ABC News.

Og hvor pengene har havnet, er vanskelig å si.

- Jeg aner ikke hvor de har blitt av, sier Fallon.

- Vær så snill, ikke ta forhastede slutninger

Nå har også nettsida som organiserte kampanjen kommet på banen. De lover ifølge ABC News å jobbe for at Bobbitt får alle pengene som har blitt samlet inn til ham.

- Vår plattform går under GoFundMe-garantien, som innebærer at når en kampanje en sjelden gang blir misbrukt, vil donorer og de det samles inn til være beskyttet, skriver selskapet i en uttalelse.

Ernest Badway representerer D'Amico og McClure, som ikke ønsker å kommentere saken. Sammen med advokaten jobber de ifølge ham med å vise hvor pengene har blitt av.

- Vær så snill, ikke ta forhastede slutninger. Når dere får tallene vi snakker om, er det ikke så spesielt, sier han.

Hele Norges coronakart