Havnet midt oppi det blodige dramaet

Fikk trolig gjerningsmannen på døra før han ble pågrepet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I første etasje i Bislett-bygården der en 21-åring lørdag natt knivstakk en kamerat til døde, og skadet en annen alvorlig, bor Svein Arne Standeren (30) og Christine Sommerfelt Alm (25).

De var uvitende om dramaet som utspant seg i to etasjer ovenfor, før Svein Arne noen minutter over klokka to våkner av høye stemmer.

Noen minutter sto samboerparet, som har en liten sønn på 11 måneder, midt oppi dramaet.

Paralysert - Det var skrik og brøling, og masse bråk ovenfra. Jeg tror noen ropte: «au au au». Nå høres det ut som noen får juling der opp, sa jeg til samboeren min, forteller Svein Arne.

Deretter ble det helt stille. Først ti minutter senere, omtrent 02.15 høres kraftig banking på glassdøra som leder ut på gata. Ytterdøra til parets leilighet leder direkte ut i portrommet der Halloween-festen endte i blodbad.

- Det var voldsom banking og herjing ute i portrommet. Han som var der holdt på i flere minutter. Og vi hørte at han ropte: «Kom tilbake hvis du er så jævla tøff.» Vi ante ikke hva som foregikk, så jeg gikk for å åpne døra og be han der ute om å roe seg ned, forteller Christine.

Hun ble stående med døra på gløtt. I portrommet så hun store mengder blod på det flislagte gulvet, og blodsprut oppover veggene.

- Jeg ble helt paralysert, og tror jeg stotret fram: «Det er blod overalt.» Samboeren min kom løpende og slamret igjen døra.

Hva skjedde? Uten at samboerparet var klar over det, hadde 22-åringen, som klarte å rømme fra leiligheten, tatt seg ut av bygården og stoppet en taxi i lyskrysset utenfor. Sjåføren har forklart at at den kritisk skadde mannen kom inn i bilen omlag klokka 02.20.

I ettertid har paret tenkt mye på hendelsesforløpet.

En teori de har, er at den antatte gjerningsmannen jaget kameraten ned fra leiligheten og ut i portrommet, men ga opp ved glassdøra.

Tilsølt av blod På dette tidspunktet bestemte de seg for å ringe politiet. Telefonloggen til Christine viser at hun ringte nødnummret 02.26. Da hadde politiet allerede blir tilkalt.

Samtidig som hun sto i telefonen, og samboeren tok seg av babyen som har våknet, ringte det på døra. Først en gang, så en gang til. Ellers hørte de ikke en lyd.

- Vi tror det var siktede som ringte på. Om det var han som skrev «Gud» og tegnet et kors i blod på veggen, tenker jeg at han gjorde det rett før jeg åpnet døra, sier Christine.

Fra stuevinduet som leder ut mot Pilestredet, så Christina at politiet ankom mens hun hadde nødsentralen på tråden. Samtidig gikk samboeren hennes gjennom leiligheten og inn på soverommet som har vindu ut mot bakgården.

Der så han den antatte gjerningsmannen i bare boksershort, tilsølt av blod.

Hadde flere sår - Han så helt fjern ut, gikk en rundt mens han snakket usammenhengende. Han uffet seg, og jeg hørte noen få ord klart: «Gud, herregud og faen.» Jeg så at han hadde noe som lignet en pinne på 30-40 centimeter stukket inn i halsen, og plutselig trakk han den ut og kastet den avgårde. Så kom han rett mot vinduet jeg sto i. Jeg så et stort kjøttsår på halsen hans, og masse blod på begge håndleddene, forteller Svein Arne.

Da politiet kom, hadde siktede lagt seg ned i bakgården. Han forsøkte å reise seg, men fikk beskjed om å bli liggende, forklarer Svein Arne, som fulgte dramaet fra soverromsvinduet.

Etter en tid blir den siktede løftet opp på en båre og trillet ut av bygården og inn i en ventende ambulanse.

Mandag ble han operert for lettere sakder på Ullevål universitetssykehus. Han blir trolig avhørt av politet i dag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer