-SKREMMENDE: Ansvarlig redaktør Ole Bjørner Loe Welde i Romsdals Budstikke opplever London-opptøyene på kloss hold. Han synes det er et skremmende syn. Foto: Privat
-SKREMMENDE: Ansvarlig redaktør Ole Bjørner Loe Welde i Romsdals Budstikke opplever London-opptøyene på kloss hold. Han synes det er et skremmende syn. Foto: PrivatVis mer

Havnet midt oppi opptøyene

Romsdals Budstikkes ansvarlige redaktør var på ferie i London da opptøyene startet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet:) Redaktør Ole Bjørner Loe Welde i Romsdals Budstikke, fikk opptøyene på nært hold på ferie med familien i bydelen Ealing.

- Akkurat der vi bor, er det flere boliger som er beskyttet av en stor jernport, så vi har ikke blitt direkte berørt. Men den gata som er hardest rammet, ligger 20 meter fra der vi bor, sier han til Dagbladet.

Puben som ligger nærmest vegg i vegg, har fått ruter knust. 3-400 meter unna sto et hus i brann. Flere steder sto utbrente biler, skriver Romsdals Budstikke på nett.

- Skremmende Sammen med familien, kona Magnhild og dattera Selma, er Loe Welde på besøk hos en familie han ble kjent med da han var utenrikskorrespodent for Dagbladet. Han har oppholdt seg mye i bydelen Ealing.

Han kan fortelle om en hardt ramma bydel.

- Folk her er sjokkerte og opprørte over det som har skjedd. Mange av stedene vi besøkte flittig og ble glade i mens vi bodde her, er blitt ødelagt. Området er ikke til å kjenne igjen, store deler er sperret av, og vi ser ødelagte biler, butikker og puber. Det er skremmende, sier han.

Holder seg innendørs Loe Welde forteller at familien ikke føler seg trygge midt i opptøyene.

- Vi holder oss nok innendørs i kveld, og det er en del ting vi hadde planlagt som vi nå må droppe, sier han, og legger til at han synes synd på dem som er direkte rammet av opptøyene.

Familien reiser hjem som planlagt på onsdag.

KAOS: Opprørere satte fyr på søppelkannet i Hackney i Nord-London i går. Foto: EPA/KERIM OKTEN
KAOS: Opprørere satte fyr på søppelkannet i Hackney i Nord-London i går. Foto: EPA/KERIM OKTEN Vis mer