Havnet på høyreekstrem liste - nå skal komikerne ta hevn

Komikerne Markus Gaupås Johansen, Sturle Vik Pedersen og Johan Golden dukket ufrivillig opp på det høyreekstreme partiet Alliansens liste. Nå krever de partilederens avgang.

OPPVASK: Johan Golden lover sammen med kollegene Markus Gaupås Johansen og Sturle Vik Pedersen oppvask i Alliansen, etter at de tre komikerne havnet på Alliansens partiliste. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
OPPVASK: Johan Golden lover sammen med kollegene Markus Gaupås Johansen og Sturle Vik Pedersen oppvask i Alliansen, etter at de tre komikerne havnet på Alliansens partiliste. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ingen av dem var klar over det, men da det høyreekstreme partiet Alliansen la fram sin liste for valget dukket Markus Gaupås Johansen, Sturle Vik Pedersen og Johan Golden opp. Nå varsler komikerne et oppgjør med partiet - og ikke minst partileder Hans Jørgen Lysglimt Johansen.

- Det går et spøkelse gjennom Alliansen – komikernes spøkelse. Våren 2019 førte leder i Alliansen , av en eller annen grunn, oss opp på partiets valglister til årets kommunevalg i Oslo. Vi visste ikke at det var mulig å føre opp uskyldige sivile, men sånn er visstnok demokratiet. Og er det noen som har respekt for demokratiet, så er det oss, skriver de tre i ei pressemelding.

Det var Dagsavisen som først omtalte saken.

Krever lederens avgang

Komikerne skriver videre at de anser det som en partikrise i Alliansen, på grunn av svært dårlig oppslutning. Derfor mener de at lederen selv må gå.

- Det er ingen meningsmålinger som tyder på at Alliansen skal gjøre det bedre i dette valget. Med andre ord: det beste for Alliansen er at lederen trekker seg. I alle andre partier ville dette vært en selvfølge, heter det i pressemeldinga, hvor det også legges til:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer