«Havsel» har tettet lekkasjen

Selfangstskuta «Havsel» fra Tromsø med 13 mann om bord, har fått tettet lekkasjen. Mannskapet jobbet søndag ettermiddag med å forsterke nødreparasjonen, og båten vil kanskje forsøke å returnere mot Norge for egen maskin.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Skuta lå søndag ettermiddag i le av iskanten i området mellom Jan Mayen og Grønland i påvente av at vinden skal løye. Ifølge værmeldingen er det varslet roligere vær i løpet av kommende døgn.

- Orion-flyet som tok av klokka 11 fra Andøy, er framme ved havaristen og har kontakt med fartøyet. Mannskapet arbeider fortsatt med å forsterke nødreparasjonen. De har klart å lense skipet og ligger nå i le av iskanten øst av Grønland, opplyste presseansvarlig Geir Mortensen ved Hovedredningssentralen Nord-Norge søndag ettermiddag.

Skipperen bestemmer

Skipperen om bord i båten vil ta beslutningen om båten skal gå østover i retning av Norge når reparasjonen er fullstendig utført. Det kan også bli aktuelt at skipet går i retning Island.

- Vi venter på skipperens vurderinger. Dersom «Havsel» kan gå for egen maskin, vil den kunne bli møtt av det norske kystvaktskipet KV «Tromsø» som søndag ettermiddag befinner seg litt over 700 kilometer nordøst av Jan Mayen. Dersom «Tromsø» skal gå hele strekningen alene, vil den først kunne være framme ved havaristen ved 23-tida mandag kveld, opplyste vakthavende redningsleder Frode Iversen ved Hovedredningssentralen Nord-Norge til NTB ved 15.30-tida søndag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer