«Havsel» på vei mot Island

Selfangstskuta går for egen maskin, og ankommer etter planen Island i morgen tidlig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): - Alt står bare bra til med skuta og mannskapet. De befinner seg i øyeblikket 230 nautiske mil nord for Island, sa vakthavende redningsleder Sten-Rune Nikolaisen ved Hovedredningssentralen Nord-Norge til Dagbladet.no klokka 06.10 i dag tidlig.

Mannskapet om bord på «Havsel» tettet i går lekkasjen i skuta, og nødreparasjonene var tilstrekkelige til at de kunne sette kursen mot Island klokka 21 i går kveld. Hovedredningssentralen holder løpende kontakt med skuta under overfarten.

- Mannskapet har tettet lekkasjen så godt de har kunnet, og skuta er nå på vei til Island for egen maskin. De vil etter planen ankomme havna i Akureyri om 30 timer, der de skal inn for reparasjon, sier Nikolaisen.

Ifølge Hovedredningssentralen har «Havsel» medvind fra nord, og holder i øyeblikket en fart på åtte knop sørover.

Dramatisk melding

Den dramatiske nødmeldingen fra «Havsel» kom klokka 6.42 i går tidlig. Situasjonen så svært alvorlig ut. Skuta hadde fått siden flenget opp av et isflak som drev i stormkastene i området mellom Jan Mayen og Grønland.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.