«Havsel» på vei mot Island

Selfangstskuta går for egen maskin, og ankommer etter planen Island i morgen tidlig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): - Alt står bare bra til med skuta og mannskapet. De befinner seg i øyeblikket 230 nautiske mil nord for Island, sa vakthavende redningsleder Sten-Rune Nikolaisen ved Hovedredningssentralen Nord-Norge til Dagbladet.no klokka 06.10 i dag tidlig.

Mannskapet om bord på «Havsel» tettet i går lekkasjen i skuta, og nødreparasjonene var tilstrekkelige til at de kunne sette kursen mot Island klokka 21 i går kveld. Hovedredningssentralen holder løpende kontakt med skuta under overfarten.

- Mannskapet har tettet lekkasjen så godt de har kunnet, og skuta er nå på vei til Island for egen maskin. De vil etter planen ankomme havna i Akureyri om 30 timer, der de skal inn for reparasjon, sier Nikolaisen.

Ifølge Hovedredningssentralen har «Havsel» medvind fra nord, og holder i øyeblikket en fart på åtte knop sørover.

Dramatisk melding

Den dramatiske nødmeldingen fra «Havsel» kom klokka 6.42 i går tidlig. Situasjonen så svært alvorlig ut. Skuta hadde fått siden flenget opp av et isflak som drev i stormkastene i området mellom Jan Mayen og Grønland.

Mannskapet lappet flengen sammen i går ettermiddag, og skipper Bjørne Kvernmo tok avgjørelsen om å gå til Island.

- Etter at lekkasjen var tettet ville de ikke lenger ikke ha assistanse, så fartøyene som var på vei til «Havsel» har nå snudd, sier redningsleder Sten-Rune Nikolaisen til Dagbladet.no.

«Havsel» er eid av Troms Havfiske, og hører hjemme i Tromsø. Fartøyet ble bygd i 1980.

PÅ VEI MOT ISLAND: Selfangstskuta «Havsel» går for egen maskin, og når etter planen Island i morgen tidlig.