Havsnødalarm var spøk

Nordmann anmeldes av svensk og norsk redningstjeneste. Risikerer millionkrav.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Den svenske seilbåten som ble meldt savnet i morges, forlot aldri havn. Meldingen om at de var i havsnød var bare en spøk.

- Seilbåten ble funnet i havn i Lysekil, der den har båtplass. Meldingen om at den skulle være i havsnød viser seg å være falsk, sier presseansvarlig Einar Knudsen verd Hovedredningssentralen på Sola (HRS), til Dagbladet.no.

Det var svenske myndigheter som ga beskjed til HRS, etter at det svenske sjøredningstjenesten lokaliserte båten i Lysekil.

- Da det ble aktuelt å lete i området Oslofjorden og svenskegrensen, ble søket etter seilbåten overtatt av oss. Vi foretok et søk på mobilnettet, som viste at en samtale til pårørende hadde kommet fra Lysekilområdet. Det viste seg at båten aldri hadde vært ute av havn. De to som skal ha vært ombord, er avhørt av politiet, sier Anders Larsson ved den svenske Sjøredningssentralen.

Personene vil bli politianmeldt i både Norge og Sverige for falsk alarm.

- Vi ser svært alvorlig på saken. Falsk alarm er ille nok, men i tillegg har denne operasjonen lagt beslag på to helikopter og mannskap. Det har kostet millionbeløp, og vi vurderer nå erstatningskrav, sier Knudsen ved HRS.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer