Havsøk etter småbarnsfamilie

Flere skip og redningsbåter søkte i natt etter en familie på fire som er meldt savnet på sjøstrekningen mellom Kragerø og Sandvika i Akershus. Det er nå klart at mannen som ble funnet død i sjøen i går kveld ikke er familiefaren som er savnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var passasjerer ombord på Color Line-skipet «Bohus» som i går kveld oppdaget et menneske som fløt i sjøen i en overlevelsesdrakt fire nautiske mil sør for Tjøme. Mannen ble tatt i land og er brakt til Vestfold sentralsykehus for identifisering. Her er det fastslått at mannen ikke er identisk med familiefaren som er savnet sammen tre andre mennesker

I overlevelsesdrakt

I følge Hovedredningssentralen for Sør-Norge virker det ikke som om mannen har ligget lenge i sjøen. Han settes nå i forbindelse med funnet av en lettbåt som ble funnet drivende 40 nautiske mil sør for Færder i Skagerak på tirsdag.

Sett i Kragerø

Den savnede Risør-familien dro i en 26 fot lang cabin-cruiser. Den ble sist observert ved kai i Kragerø i går kveld ved 21-tida. Da hadde familien kjørt fra Risør. Båten skulle videre til Sandvika like sør for Oslo, der familien skulle besøke noen venner av seg. De skulle egentlig vært framme tordag formiddag, men da de ikke dukket opp ble de meldt savnet. De to voksne er i 30-40 års alderen, mens de to barna er fem måneder og to år.

Flere søker i sjøen

Tjøme Radio forsøkte i hele går kveld å få kontakt med båten til familien uten å lykkes. De to redningskøytene «Askerbæringen» og «Odd Fellow» samt Kystvakstsskipet «Agder» ble i går satt inn i søket etter familien. Også flere sivilie skip har lett i omrdået mellom Svenner og Færder fyr i Ytre Oslofjord. Leteaksjonen ble trappet ned i natt, men når det lysner i morgen vil leteaksjonen bli gjenopptatt.

I natt blåste det frisk bris i området der søket pågår og leteforholdene karakteriseres som vanskelige.