H.C. Andersens grav skjendet med tusj

Dagen etter at 50 gravsteiner ble veltet.

<strong>SKJENDET:</strong>  Den danske dikteren H.C. Andersens grav er blitt skjendet med sølvfarget tusj, dagen etter at 50 gravsteiner på en muslimsk gravplass utenfor København ble veltet. PS: Dette bildet er tatt før den aktuelle skjendingen. Foto: NTB Scanpix
SKJENDET: Den danske dikteren H.C. Andersens grav er blitt skjendet med sølvfarget tusj, dagen etter at 50 gravsteiner på en muslimsk gravplass utenfor København ble veltet. PS: Dette bildet er tatt før den aktuelle skjendingen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den danske dikteren H.C. Andersens grav er blitt skjendet med sølvfarget tusj, dagen etter at 50 gravsteiner på en muslimsk gravplass utenfor København ble veltet.

På gravsteinen, som står på Assistens Kirkegård på Nørrebro i København, er det skrevet skjellsord, opplyste København-politiet sent lørdag kveld.

- Vi fikk en anmeldelse klokken 20.40 om graffiti på gravsteinen. En patrulje konstaterer at det er skrevet «Fuck Danmark» med en sølvfarget tusj. Lenger ned på steinen står det «69», sier vaktsjef Henrik Brix til Ritzau.

Få spor Det var en forbipasserende som la merke til hærverket på graven til danskenes store forfatter og poet. Politiet har foreløpig ingen mistenkte i saken.

- Vi ser alvorlig på det. Vi har tatt bilder og bestilt rengjøring, men håper at vitner som har sett eller hørt noe kan lede oss til gjerningspersonen, sier Brix.

- Akkurat nå har vi få spor. Vi har et fotavtrykk, men det er jo et mye besøkt sted, så det kan bli vanskelig. Vi håper å finne tusjen, og vi har lett etter den i søppelbøtter, legger han til.

Mulig hevn Politiet vet heller ikke om taggingen kan settes i sammenheng med hærverket på en muslimsk gravplass i Brøndby fredag kveld.

Der ble 50 gravsteiner veltet av ukjente gjerningsmenn, en handling som rystet det muslimske miljøet i Danmark.

- Vi vet ikke om det kan være snakk om et hevnmotiv. Det er pussig at disse to tingene skjer så tett etter hverandre, men vi kan ikke koble det sammen på noen annen måte enn at det er to skjendede gravplasser.

Folketingsmedlem Zenia Stampe fra Radikale Venstre sa tidligere lørdag at hun ikke er i tvil om at fredagens handling var rettet mot danske muslimer.

- Det er på tide at vi erkjenner at det er miljøer som målrettet arbeider med å puste liv i islamofobien. Denne utviklingen må stanses, sier hun.

(NTB)


Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer