H.C. Andersens grav skjendet med tusj

Dagen etter at 50 gravsteiner ble veltet.

SKJENDET:  Den danske dikteren H.C. Andersens grav er blitt skjendet med sølvfarget tusj, dagen etter at 50 gravsteiner på en muslimsk gravplass utenfor København ble veltet. PS: Dette bildet er tatt før den aktuelle skjendingen. Foto: NTB Scanpix
SKJENDET: Den danske dikteren H.C. Andersens grav er blitt skjendet med sølvfarget tusj, dagen etter at 50 gravsteiner på en muslimsk gravplass utenfor København ble veltet. PS: Dette bildet er tatt før den aktuelle skjendingen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den danske dikteren H.C. Andersens grav er blitt skjendet med sølvfarget tusj, dagen etter at 50 gravsteiner på en muslimsk gravplass utenfor København ble veltet.

På gravsteinen, som står på Assistens Kirkegård på Nørrebro i København, er det skrevet skjellsord, opplyste København-politiet sent lørdag kveld.

- Vi fikk en anmeldelse klokken 20.40 om graffiti på gravsteinen. En patrulje konstaterer at det er skrevet «Fuck Danmark» med en sølvfarget tusj. Lenger ned på steinen står det «69», sier vaktsjef Henrik Brix til Ritzau.

Få spor Det var en forbipasserende som la merke til hærverket på graven til danskenes store forfatter og poet. Politiet har foreløpig ingen mistenkte i saken.

- Vi ser alvorlig på det. Vi har tatt bilder og bestilt rengjøring, men håper at vitner som har sett eller hørt noe kan lede oss til gjerningspersonen, sier Brix.

- Akkurat nå har vi få spor. Vi har et fotavtrykk, men det er jo et mye besøkt sted, så det kan bli vanskelig. Vi håper å finne tusjen, og vi har lett etter den i søppelbøtter, legger han til.

Mulig hevn Politiet vet heller ikke om taggingen kan settes i sammenheng med hærverket på en muslimsk gravplass i Brøndby fredag kveld.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer