Heart Attack Grill serverer verdens mest kaloririke burger. Spiser du ikke opp, får du ris på rompa

Dagbladet fikk en smak av «syndens by».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LAS VEGAS (Dagbladet): Heart Attack Grill, midt i Las Vegas, er et av de kanskje mest tvilsomme restaurantene i «syndens by». I 2012 kom de i Guinness´ Rekordbok for sin burger med det ikke helt smakfulle navnet «quadruple bypass burger» fordi den var verdens mest kaloririke med 9982 kalorier.

Nå er den største burgeren blitt dobbelt så stor og heter selvsagt «octuple bypass burger». De 20000 kaloriene er fordelt på åtte hamburgerstykker på totalt tre kilo, 40 skiver med bacon, store mengder ost, løk og tomat, og to hamburgerbrød.

Gjestene som kommer til restauranten blir ikledd sykehuskjortler og kalles pasienter, mens serveringspersonalet består av kvinnelige sykesøstre i trange uniformer. Bestillingene er resepter. På menyen står bare sukker- og alkoholfylt drikke, sigaretter uten filter og feit og fritert mat.

Overvektige spiser gratis Dersom du ikke klarer å spise opp de smellfeite rettene du bestiller, må du stille deg opp midt i lokalet til allmenn forlystelse og få ris av en av sykesøstrene. Klarer du å spise opp en av de største burgerne, blir du trillet ut av restauranten i en gigantisk rullestol. Å dele en rett med andre, er strengt forbudt.

- Hit kan du komme uten å bekymre deg for kalorier eller vektøkning. Det er feit mat, men det er godt, og ingen dømmer deg. Hopper du på vekta og veier over 160 kilo, får du spise gratis fordi vi setter pris på deg. Hver dag har vi sikkert ti personer over 160 kilo som spiser gratis her, forteller sykesøster Rikki, som også er daglig leder, til Dagbladet.

INGEN NÅDE: Sykesøster Rikki viste ingen nåde da Dagbladet ikke klarte å spise opp maten sin. Foto: Ørjan F. Ellingvåg / Dagbladet
INGEN NÅDE: Sykesøster Rikki viste ingen nåde da Dagbladet ikke klarte å spise opp maten sin. Foto: Ørjan F. Ellingvåg / Dagbladet Vis mer

Det er lunsjtid, og Dagbladet er sultent. Vi når foreløpig ikke vektgrensa på 160 kilo, men går likevel for den største burgeren med pomme frites. Vin må vi også ha, og det kommer selvsagt servert i elegante drypp-poser som trilles inn og plasseres ved siden av bordet. Den enorme burgeren kommer på bordet og er nærmest uangripelig. Den må vippes over på siden og angripes med bestikk.

Etter et hederlig, men hjelpeløst forsøk, må vi konstatere at vi ikke er i nærheten av å kunne fullføre burgeren, som har nok kalorier til å holde en voksen mann gående i ti dager.

- Da blir jeg nødt til å gi deg ris, sier Rikki og trekkes oss med til et stativ midt i rommet.

Her klasker hun til det hun makter med en treplanke, mens andre gjester ler og hoier.

Dødsfall Heart Attack Grill ble startet i 2005 av Jon Basso, en tidligere personlig trener og eier av treningssentre med et motto om at maten var så god at den var «verdt å dø for». Stedet er siden blitt både berømt og beryktet.

FIKK RIS: Ashley Terrell (t.v.) og McKensie Finney (t.h.) fikk ris av sykesøster Lorren da de ikke siste opp. Foto: Ørjan F. Ellingvåg / Dagbladert
FIKK RIS: Ashley Terrell (t.v.) og McKensie Finney (t.h.) fikk ris av sykesøster Lorren da de ikke siste opp. Foto: Ørjan F. Ellingvåg / Dagbladert Vis mer

To stamgjester og uoffisielle talsmenn for restauranten, John Alleman og Blair River, døde i henholdsvis 2013 og 2011, skriver Las Vegas Sun. I februar 2012 rapporterte Fox News dessuten om en mann som fikk et antatt hjerteinfarkt mens han spiste en «triple bypass burger» hos Heart Attack Grill. To måneder seinere skjedde det samme med en kvinne som spiste en «double bypass».

Likevel er ikke menyen moderert. Tvert imot er det lagt inn enda flere kalorier.

- Heart Attack Grill blir beskrevet som fryktelig, og vi blir anklaget for å ta livet av folk. Men vi tvinger ingen. Det er et skilt på døra som sier «Ikke spis her. Det er skadelig for helsa di.» Myndighetene bestemmer veldig mye av hva vi kan og ikke kan gjøre, men ikke fortell oss hva vi kan spise, sier Rikki om kritikken.

Selv er hun ikke blitt lei av maten etter tre år i jobben.

PÅ VEKTA: Dersom du alene veier over 350 pund (om lag 160 kilo), får du spise gratis hos Heart Attack Grill. Foto: Ørjan F. Ellingvåg / Dagbladet
PÅ VEKTA: Dersom du alene veier over 350 pund (om lag 160 kilo), får du spise gratis hos Heart Attack Grill. Foto: Ørjan F. Ellingvåg / Dagbladet Vis mer

- Jeg spiser mer her enn jeg burde. Da jeg begynte å jobbe her, gikk jeg opp fire kilo på to måneder. Burgerne er fantastiske. De kunne jeg spist hver dag. Løkringene også. Jeg bestiller de dekket med bacon og har ketchup på toppen. Det er den beste lunsjen jeg kan få, men jeg kan ikke gjøre det hver dag, fordi jeg må passe uniformen, sier hun.

SOLIDE PORSJONER: Heart Attack Burger er ikke knipne på kaloriene. Foto: Ørjan F. Ellingvåg / Dagbladet
SOLIDE PORSJONER: Heart Attack Burger er ikke knipne på kaloriene. Foto: Ørjan F. Ellingvåg / Dagbladet Vis mer