Heathrow-ansatt (25) får advarsel etter litt for lange røntgenblikk

Smugkikket på kvinnelig kollega med flyplassens kroppsskanner.

KROPPSKANNERE:  En sikkerhetsvakt har fått en advarsel av politiet etter å ha kikket på en kvinnelig kollega med flyplassens kroppsskanner. Foto: AFP PHOTO
KROPPSKANNERE: En sikkerhetsvakt har fått en advarsel av politiet etter å ha kikket på en kvinnelig kollega med flyplassens kroppsskanner. Foto: AFP PHOTOVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): En 25 år gammel sikkerhetsvakt på Heathrow utenfor London har fått en advarsel av politiet etter at han angivelig studerte bilder av en kvinnelige kollega fra flyplassens kroppsskanner. Det melder BBC News.

Hendelsen fant sted i mars.

Sikkerhetsvakta ble tatt inn til avhør etter noen kommentarer han serverte kollegaen da hun ved en feil gikk gjennom skanneren.

- En 25 år gammel mann har fått en advarsel for trakassering, bekrefter en talsmann for Scotland Yard.

Hendelsen framhever risikoen skannerne utgjør mot «privatliv og respekt for menneskelig verdighet», sier Susie Uppal, som leder den britiske Kommisjonen for likhet og menneskerettigheter.

Kroppsskannerne ble innført på den britiske flyplassen etter det mislykkede forsøket på å sprenge et fly over Detroit i USA første juledag i fjor. De skal brukes for å se etter skjulte våpen og eksplosiver og viser tydelig konturene av passasjerenes anatomi.

- Det er bare gjennom ordentlig trening og overvåking at vi kan minimere risikoen for diskriminering og brudd på menneskerettigheter fra de som brukene skannerne, sier Uppdal til BBC.