H.E.D.A.D.F.F.S.I.D.P.S?

Hvorfor er det alltid de feil folka som ikke drar på sommerferie? For det er det.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Jeg oppdaget det allerede den sommeren jeg var elleve år. Den varme lufta dirret over asfalten i den tomme skolegården der jeg sto og sparket en fotball mot den brune murveggen. Det var forskrekkelig stille, ingen løpende føtter opp mot grusbanen, ingen som skrek HIT'A, HIT'A! Bare ekkoet når ballen smalt i murveggen. Hvor var det blitt av alle sammen? Ballen traff en halv meter under vinduet til lærerværelset. Lysene var slukket der også, og vinduene speilet en skyfri, blå sommerferiehimmel. Jeg tenkte på Stein som sa de skulle på hytta og Roy som skulle på fjorden. På hytta hørtes kjedelig ut. Og på fjorden, hva gjorde man der? Satt i en båt og drømte om å gå i land på ei øy hvor det var åtte gutter, en fotball og en gressplen så man kunne komme i gang med noe meningsfylt.

Jeg dundret til, ballen traff akkurat der jeg siktet, den grå flekken hvor murpussen hadde falt av. Jeg tok imot ballen, la den død og snudde meg mot skolegården med begge armene over hodet. Stille. Sommerferie var som et bursdagsselskap hvor alle var invitert, mens jeg ikke hadde hørt om det engang.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer