Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

-  Hedda avskydde urettferdighet

Hun avskydde urettferdighet, men ble selv offer for det.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FLATDAL (Dagbladet): En stille sorg lå over bygda da flere hundre mennesker tok farvel med Hedda Karterudseter (19) i Flatdal kyrkje i går.

Ungdomsprest Just Salvesen satte ord på manges følelser: -  Hedda hadde en uvanlig viljestyrke. Hun var snill og omsorgsfull - og avskydde urettferdighet.

-  Hun ble fratatt livet, og hele bygda ble lammet av sorg, sa presten til en fullsatt kirke.

Kjærlighet

Det var tåke da folk kom. De 200 plassene i trekirken var ikke nok. Nesten like mange fulgte avskjeden fra utsida. Så lettet tåka rundt Flatdals ville fjell og spredte litt varme.

I tragedien forsøkte presten det samme:

-  Du ble bare 19 år, men det var 19 år med nærhet og kjærlighet, sa han om Hedda.

-  Sorgen er kjærlighetens pris. Du kan ikke sørge hvis du ikke først har elsket. Vi må tro at det onde ikke får siste ord, sa Salvesen.

Skolevenner

Kirkegulvet var prydet med kranser, blomster og siste hilsener. Unge mennesker som hadde kjent Hedda fra barnsbein av og i de siste skoleåra, felte sine stille tårer. Flere fra Sogndal folkehøgskule var der. Alle hadde kanskje det samme spørsmålet: Hvorfor - hvorfor henne?

-  Vi er fulle av spørsmål, sa ungdomsprest Salvesen.

SISTE FARVEL: Flere hundre tok farvel med Hedda Karterudseter i Flatdal kyrkje i går.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media