Hedda ble skamklipt: - Helt forferdelig

Da Gerd fikk hunden sin tilbake etter at den hadde stukket av, smalt hun igjen døra og ringte politiet.

SKAMKLIPT: Utstillingshunden Hedda vil aldri mer kunne delta på utstilling etter at person klippet av den karakteristiske pelsen. Foto: Privat
SKAMKLIPT: Utstillingshunden Hedda vil aldri mer kunne delta på utstilling etter at person klippet av den karakteristiske pelsen. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det der er ikke min hund, sa Gerd Smedstuen da hunden hennes ble returnert etter å ha stukket av.

Halvannen time tidligere hadde hunden Hedda stukket av gjennom et hull i gjerdet på hytta til Smedstuen på Vinstra. Hundeeieren ringte straks til politiet.

- 20 minutter seinere ringte politiet og sa at Hedda var funnet. De ga meg navn og telefonnummer til kvinnen som fant henne, og jeg tok kontakt med en gang, forteller Smedstuen til Dagbladet.

Men da finneren kort tid seinere kom med Hedda, fikk Smedstuen sjokk.

- Hun var skamklipt. Kvinnen holdt fram to bæreposer med pels og sa «her er resten av hunden din». Jeg ble så sint at jeg smalt igjen døra og ringte politiet, forteller en tydelig berørt Smedstuen.

Gudbrandsdølen Dagningen omtalte saken først.

Slik så hunden Hedda ut, da hun ble levert tilbake til eieren etter å ha stukket av. Foto: Privat
Slik så hunden Hedda ut, da hun ble levert tilbake til eieren etter å ha stukket av. Foto: Privat Vis mer

Anmeldte «klipperen»

Hunden Hedda på fire år er av rasen puli, og ble kjøpt i forbindelse med oppdrett. Hun manglet én utstilling for å bli «champion», men etter klippen er dagene som utstillingshund over.

- Hun kan aldri mer utstilles. Pelsen til puli blir til hårlisser, og lages fra de er valper. Hun vil aldri få samme pels igjen.

Men det hundeeieren synes er det verste, er at Heddas personlighet har forandret seg etter hendelsen.

- Det er helt forferdelig for Hedda. Hun gjemmer seg for mine andre hunder, selv om hun pleide å være sjefen tidligere. Hun er rett og slett flau og skamfull etter å ha blitt skamklipt, forteller Smedstuen.

Dagen etter Hedda kom tilbake dro Smedstuen til politiet og anmeldte saken.

KLIPPER ORDFØREREN: Demonstrasjoner raser i Bolivia etter presidentvalget i oktober. Video: VIDEO: CANAL 7 / RED UNO via AP / CNN Vis mer

- Reinspikka løgn

Dagbladet har kontaktet personen som fant og klipte hunden, uten å få svar.

Til TV 2 opplyser finneren at hunden ble klippet fordi den hadde ting i pelsen og luktet svært vondt.

- Hunden var skikkelig møkkete, stinket og hadde strå og gress i hele pelsen. Det så ut som om den hadde vært på rømmen i mange måneder, sier kvinnen til TV2.

Smedstuen mener kvinnens forklaring ikke kan stemme.

- Dette er reinspikka løgn. Det er ikke mulig at hun ble så skitten på 20 minutter. Hun er heller ikke typen til å rulle seg, og går ikke frivillig ut i vann, sier Smedstuen.

HÅRLISSER: Hunderasen puli er kjent for sine hårlisser, noe også Hedda hadde tidligere. Foto: Privat
HÅRLISSER: Hunderasen puli er kjent for sine hårlisser, noe også Hedda hadde tidligere. Foto: Privat Vis mer

- Aldri vært borti liknende

Lensmann i Midt-Gudbrandsdal, Jon Gaarden, bekrefter til Gudbrandsdølen Dagningen at de har mottatt en anmeldelse etter hendelsen.

Han forteller at de har gjennomført avhør, men at dette er en uvant problemstilling for lensmannskontoret.

VONDT: Når du lar absolutt alt av kroppshår (på hodet) gro mens du er på hjemmekontor, er det klart at de andre i Rød Løper er nødt til å ta litt ansvar. Slik gikk det da Kine og Thea fikk frie tøyler med hodet til Jonas. Video: Rød Løper Vis mer

- Det er vanskelig å si så mye om dette. Jeg har aldri vært borti noe liknende tidligere, sier lensmannen til GD.

Han forteller til lokalavisa at de har levert saken til politijuristene og avventer deres vurdering av saken.

- Det var en svært spesiell hunderase med svært spesielt hår, men klippingen var trolig gjort i beste mening. Det er innlevert en anmeldelse, og så er det opp til juristene om dette er noe som politiet skal reagere på eller ikke, sier han til GD.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer