Hedensk prest får lov til å ha geitehorn på førerkortbilde: - En del av mitt religiøse antrekk

Har gått med hornene siden 2009.

RELIGIØSE HORN: Den hedenske presten Phelan Moonsong har fått ja til å bruke geitehornene på førerkortbilde. Foto: Phelan Moonsong via AP / NTB scanpix
RELIGIØSE HORN: Den hedenske presten Phelan Moonsong har fått ja til å bruke geitehornene på førerkortbilde. Foto: Phelan Moonsong via AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Den ordinerte hedenske presten Phelan Moonsong har vunnet fram i sin kamp mot delstatsmyndighetene i Maine i USA, skriver nyhetsbyrået AP.

Har dem alltid på

Historien er som følger:

Da Moonsong i august skulle oppdatere førerkortet sitt, ønsket han å bruke et bilde av seg selv der han hadde på seg geitehorn.

Moonsong er ordinert hedensk prest og når han ikke sover eller bader har han alltid på seg geitehornene, som er hans spirituelle antenne og hjelper ham med å lære andre om paganismen.

Men da han skulle oppdatere førerkortet ble han nektet å ha horn på bildet.

Det var først denne måneden, da han tok kontakt med myndighetene og fortalte at han var i kontakt med American Civil Liberties Union, at han fikk gjennomslag for det uvanlige ønsket.

Religiøse grunner

Ifølge en talsperson for innenriksministeren i Maine hadde Moonsong ikke innledningsvis oppitt at det var religiøse grunner til at han ville ha på seg hornene. Det hevder Moonsong ikke stemmer.

- De fortalte meg at jeg måtte sende inn dokumentasjon eller en religiøs tekst for å bevise at det var nødvendig for meg å ha hornene på. Jeg sa: «Ok, jeg skal gjøre det», men det virker som en tungvinn løsning, sier Moonsong til Washington Post.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer