Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hedersmann

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dag bisettes Kristian Ottosen på statens bekostning. Det er en heder som bare få samfunnsbyggere oppnår. I sjelden grad preget Kristian Ottosen norsk etterkrigstid. Alle som etter 1945 har studert ved et universitet eller en høyskole i Norge, er preget av det arbeidet Ottosen la ned for å gjøre høyere utdanning tilgjengelig for flest mulig. Både studentvelferden og strukturen i utdanningssystemet er knyttet til hans navn. Skiftende regjeringer kunne dra nytte av hans arbeidskraft og hans idérikdom i fire tiår.

I sin pensjonisttid engasjerte Ottosen seg i publisistisk arbeid. Han hadde bak seg harde år i tysk konsentrasjonsleir etter aktivt motstandsarbeid, og berettet om både sine og andres fangeerfaringer. Hans storverk om fangetida omfatter dokumentasjonen av alle nordmenn i tysk fangenskap under Hitler. Under lå et sterkt ønske om å bygge en forsvarsmur mot antidemokratiske krefter, noe som også preget hans øvrige virke i det offentlige liv.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling