Hedgefondet vil ikke ha Fredriksens aksjer

Hedgefondet med Kjell Inge Røkkes Aker tungt inne på eiersiden, satser på stabile og forutsigbare utbytter, men skygger unna utbyttemaskinene til John Fredriksen.

SKYGGER UNNA SEADRILL: Hedgefondet med Kjell Inge Røkkes Aker som største eier vil ikke ha Fredriksen-aksjer.
Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
SKYGGER UNNA SEADRILL: Hedgefondet med Kjell Inge Røkkes Aker som største eier vil ikke ha Fredriksen-aksjer. Foto: Frank Karlsen / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Norron Asset Management har fokus på stabile og forutsigbare utbytter og tror utbytteaksjer vil dra fra resten av børsen, skriver Finansavisen i dag.

Kjell Inge Røkke likte hedgefondet, da det startet opp for tre år. Aker tok 51 prosent av oppstartsselskapet og skjøt i tillegg inn 300 millioner kroner i forvaltningskapital, skriver avisen.

Velger bort Fredriksen-aksjer Blant utbytteaksjene i Norron-porteføljen, som skal gi stabile og firutsigbare utbytter, er blant andre Atea, Awilco Drilling, Eniro og Fred. Olsen Energy.

Selskapene der John Fredriksen er storeier deler ut store utbytter og regnes som aksjonærvennlige, men hverken Seadrill, Marine Harvest eller Golar LNG har fått plass i Norron-porteføljen.

- De har nok dratt det litt langt, og har etter vår oppfatning for liten fri kontantstrøm som utbyttet baseres på, sier Ulf Frykhammar til Finansavisen.

Ingen boble - ennå Sammen med sine kolleger har Frykhammar rundt tre milliarder svenske kroner til forvaltning, fordelt på aksjer, renter og kontanter.

Han synes fremdeles at verdens børser er attraktive sammenlignet med andre alternativer, men ser også at multiplene allerede er strukket så mye at han har vanskelig for å se at det neste tiåret skal bli aksjemarkedets periode.

Les også: Stig Myrseth anbefaler seks aksjer