Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Melania Trump:

Hedres med pris

USAs førstedame Melania Trump har blitt utnevnt som kvinnen som har skilt seg mest ut i år av universitetet Palm Beach Atlantic University.

HEDRES: Førstedame Melania Trump hedres med pris. Foto: NTB Scanpix
HEDRES: Førstedame Melania Trump hedres med pris. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Torsdag kunngjorde Palm Beach Atlantic University i Florida at de vil hedre USAs førstedame Melania Trump som kvinnen som har skilt seg mest ut i år.

Dette er første gang på 28 år at bare én kvinne mottar prisen. De foregående åra har to kvinner måttet dele rampelyset.

FÅR GJENNOMGÅ: USAs førstedame Melania Trump har de siste åra fått krass kritikk for sine juledekorasjoner i Det hvite hus - og i år er intet unntak. Klipp: Ørjan Ryland Vis mer

Begrunnelsen

Prisen er laget for å hedre kvinner som har ytet store bidrag til samfunnet.

- Vår førstedame er et helt spesielt menneske. En forbilledlig kone og livspartner, en fantastisk mor og en utmerket førstedame, som representer oss på briljant vis i både USA og internasjonalt, sier styreleder Eileen Burns, ifølge USA Today.

- Melania er et prakteksempel for hvilke kvinner som fortjener denne prisen, og vi er ytterst stolt av å kunne hedre henne.

Som førstedame har Melania rettet oppmerksomheten mot utfordringer som rammer barn.

Melania har som førstedame lanser Be Best-kampanjen, som fokuserer på barns sosiale og følelsesmessige velvære. Formålet med kampanjen er å adressere utfordringer barn står overfor i dag. Særlig tar den for seg hovedpunktene velvære, trygghet på nettet og rusmisbruk.

BUET: Publikum på en ungdomskonferanse i Baltimore reagerte med å bue på den amerikanske førstedamen da hun ankom for å snakke om opiodkrisen. Video; CNN Vis mer

Kritikk

Kampanjen har blitt rikelig kritisert som følge av ektemannens atferd på nettet.

Kritikere har særlig sådd tvil om Melanias troverdighet knyttet til kampen mot nettmobbing, som følge av at hennes ektemann selv benytter seg av sosiale medier for å hetse andre.

Seinest i desember ble temaet tatt opp på nytt, da Trump latterliggjorde klimaaktivisten Greta Thunberg (17) etter at hun ble kåret til årets person av Time Magazine.

Som følge av dette sendte Melania ut følgende uttalelse:

- Be Best er førstedamens initiativ, og hun vil fremdeles gjøre det hun kan for å hjelpe barn. Det er ingen hemmelighet at uttalelsene til presidenten og førstedamen er forskjellige, slik det ofte er i de fleste ekteskap.

BUET UT: Første gang Donald Trump og kona Melania dro på lokal basballkamp i Washington, fikk de en fryktelig dårlig velkomst. Video: CNN Vis mer

Melanias makt

Nylig lanserte CNNs politiske reporter Kate Bennet en uautorisert biografi av Melania Trump.

Boka bygger på både navngitte og ikke navngitte kilder, og gir et unikt innblikk i førstedamens liv.

Blant annet beskriver Bennett hvilken makt Melania besitter i et utdrag fra boka som omhandler en konflikt blant ansatte i Det hvite hus.

«Melania har ikke bare makt og påvirkningskraft overfor presidenten. Hun har kanskje mest av begge deler enn noen andre i hele Det hvite hus», skriver Bennett ifølge People.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media