Hedret med pris av kronprinsen

Kronprins Haakon delte i dag ut diplom til eieren av en av stamkafeen sine. Anledningen var NHOs Nyskapningspris 2001.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I år er det 20-års jubileum for bedriftsprisen som Næringslivets Hovedorganisasjon deler ut. Hovedprisen gikk til familiebedriften NorLense AS, som har utviklet et system for å samle opp og rense oljesøl fra sjøen. Gjennom en teknisk prosess blir oljen skilt fra vannet, slik at brukeren sitter igjen med nærmest ren olje.

Prisen ble overrakt av kronprinsen på Holmenkollen Park Hotel i ettermiddag.

Hyppig gjest

I tillegg til hovedprisen, delte kronprinsen ut et diplom til en ny bedrift som har overrasket og gledet mange med sin stil og sitt tilbud. Det var en kafekjede som heter Bagel & Juice.

Ifølge eieren, iranskfødte Rebecca Mahboubi, er kronprinsen stamgjest på hennes kafeer.

- Det var hyggelig å møte prisvinnerne og høre hva de hadde å si. Det var absolutt hyggelig, sa kronprinsen til Dagbladet.no etter prisutdelingen.

- Jeg er kjempeglad for utmerkelsen, men også litt skuffet. Man skal jo være ærlig, og jeg hadde håpet på førsteprisen, sa diplom-vinner Mahboubi etter prisutdelingen.

Begrunnelsen

Juryen mener årets vinner, NorLense, er et eksempel på en familiebedrift som i sin nyskaping har gått nye veier og således er en verdig representant for de mange familiebedrifter som i dag står mitt oppe i spennende utviklings- og nyskapingsoppgaver.