Hedret sin far med latter i begravelsen

STAVANGER (Dagbladet): - Far elsket livet, han var familiens sjefklovn. Derfor var målet å få folk til å le i kirken, det klarte jeg. Det var en fin måte å hedre far på, sier Janne Johnsen (30), datter til stortingsrepresentant Jan Johnsen, som nylig druknet under en komitéreise til Costa Rica.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Janne Johnsen valgte en svært utradisjonell måte å minne sin far på under bisettelsen i Stavanger domkirke. Der satt stortingspresident Kirsti Kolle Grøndahl, partileder Jan Petersen, flere stortingsrepresentanter og tidligere statsråder.

Alle var preget av sorg og savn, familien selvsagt mest av alle. Så gikk datteren Janne på prekestolen og ba de frammøtte trekke på smilebåndet og le sammen over alle de sprellene hennes far fant på.

- Trist nok

- Nei, det var ikke vanskelig å velge en slik vri. En begravelse er trist nok. Ingen kunne tvile på vår sorg og vårt savn. Jeg ville huske far slik han var. Kanskje satte jeg en standard, det er lov til å le også i en slik sammenheng, sier Janne til Dagbladet.

Og folk humret i kirken. Etterpå kom mange bort til Janne og sa at hun minnet sin far akkurat slik han var.

Janne fortalte blant annet fra selskapet der faren oppdaget at han hadde tatt på seg strømper med hull på hælen. Tida var knapp og gode råd dyre, datteren måtte male hælen hans med svart tusj.

Stortingsrepresentant Johnsen var direktør ved Sola Strand Hotell, det var hans livsverk sammen med pengeinnsamlingen til utstyr ved Sentralsykehuset i Rogaland. Høyre-politikeren ble revet bort fort og brutalt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer