Hedret terrorofrene i Domkirka

Stor minnekonsert i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I dag klokka 16 ble det holdt en minnekonsert etter tragedien som rammet hele landet forrige fredag.

- Vanskelig og viktig Markeringen fikk navnet «Mitt lille land», oppkalt etter sangen mange har funnet trøst i den siste uka, og ble arrangert i regi av NRK og Kringkastingsorkesteret.

- Å synge i kirken i dag er det vanskeligste og viktigste jeg noensinne har gjort. Klarer ikke holde tårer tilbake nå, skrev Maria Mena på nettstedet Twitter etter at hun hadde framført «Mitt lille land».

Selv om konserten først og fremst var for de som har vært direkte involvert den siste uka, som politi, brannvesen og helsepersonell, strømmet skuelystne til Domkirka en time før konserten gikk av stabelen.

Fikk applaus Hundrevis av tilskuere fikk med seg at Kristin Halvorsen og Frp-leder Siv Jensen var blant de første fra det offisielle Norge som ankom.

Det så ut til at folk opplevde det hele nærmest som en attraksjon. De som ikke var invitert inn i kirka, sto utenfor og filmet og tok bilder.

Knut Storberget kom hånd i hånd med kona. Fabian Stang høstet spontan applaus da han ankom.

Kronprins Haakon ankom sammen med tanta, prinsesse Astrid.

Roser Ifølge Dagbladets utsendte gikk politiet rundt med roser i uniformen.

Flere vakter informerte publikumsmassen, som var tettpakket helt opp til Grensen, om at konserten vistes på storskjerm på Youngstorget og på NRK1 senere i kveld.

Bjørn Eidsvåg, Maria Mena, Ole Paus, Kurt Nilsen, Sigvart Dagsland og Helene Bøksle var noen av artistene som opptrådte for en fullsatt Oslo Domkirke.

Konserten ble avsluttet av Åge Aleksandersen, som framførte låta «Lys og varme».

- Ikke min jobb å gråte nå Tidligere på dagen var fire av artistene samlet til en pressekonferanse, sammen med kulturredaktør i NRK, Hege Duckert, og underholdningsredaktør Charlo Halvorsen.

Kurt Nilsen valgte å synge låta «Gje meg handa di, ven» sammen med Helene Bøksle. Bjørn Eidsvåg framførte to sanger, «Eg ser» og «Evig hvile», som han skrev i forbindelse med tsunamien.

- Jeg synes det blir vanskelig å stå og synge. Jeg må se på et bestemt punkt og ikke få øyekontakt med noen. Det verste som kan skje meg under konserten er at jeg begynner å gråte. Jeg kan ikke gråte. Det er ikke min jobb å gjøre det nå, sa Eidsvåg.

 en verdig og veldig stille seremoni,

<strong>MINNES OFRENE:</strong>Både politikere, pårørende og ofre har møtt opp i Oslo domkirke, blant dem politiker Liv Signe Navarsete. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
MINNES OFRENE:Både politikere, pårørende og ofre har møtt opp i Oslo domkirke, blant dem politiker Liv Signe Navarsete. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer
<strong>MINNES OFRENE:</strong> Også kronprins Håkon er til stede.Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
MINNES OFRENE: Også kronprins Håkon er til stede.Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer