Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hedstrøm frir til Ap

Øystein Hedstrøm, Frps fremste våpendrager i flykningepolitikken, maner nå til kamp mot sentrumregjeringens varslede liberalisering. I slaget vil han ha med seg Arbeiderpartiet - men partiets egne skyr Hedstrøm og alt han står for.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Både Frps mann og Aps Grethe Fossum har ladd løftene for det nye året. Et verbalt bikkjeslagsmål er i gang. Øystein Hedstrøm maner til en beinhard innvandringsduell med Bondevik, men Fossum føler Frps omfavnelse klam.

- Jeg har gitt meg selv ett nyttårsløfte om å bekjempe Hedstrøm og alt han står for. Jeg reagerer meget sterkt på hans utspill. Det er umenneskelig og skaper usikkerhet hos våre nye landsmenn som ikke hadde vært i Norge hvis de ikke hadde blitt tvunget til det, sier stortingsrepresentant Grethe Fossum til Dagbladet.

Varsler «støy»

Øystein Hedstrøm sier han personlig vil fremme en rekke forslag og lage «støy» i sin strategi for å få «Kjells Angels» til å moderere sin politikk. For å få satt en stopper for liberaliserings-planene flørter han nå med Arbeiderpartiet og fagbevegelsen.

- Jeg har en rekke ideer på skrivebordet mitt, men ønsker ikke å opplyse om hva de går ut på før de er godkjent av stortingsgruppa. Men jeg veit at mange Ap-medlemmer og fagorganiserte er hjertens enige i Frps innvandringspolitikk. Det gjelder særlig den eldre garde. Dem vil jeg ha med på laget. Sammen kan vi skape et flertall mot liberalisering, sier Hedstrøm til Dagbladet.

Klam omfavnelse

- Jeg må skuffe Hedstrøm. Både Arbeiderpartiet og fagbevegelsen står bak en liberalisering av asylpolitikken.Sterke krefter i Ap mener vi har ført en for streng politikk. Før regjeringa Jagland gikk av var forskrifter ferdige som mjuka opp regelverket for flyktninger og innvandrere, opplyser Grethe Fossum.
Øystein Hedstrøm som sitter i næringskomiteen mener han sitter inne med mye flykningefaglig ballast som han vil dele med sine partifeller.
- Jeg har en del kunnskap på området derfor vil jeg komme med innspill til stortingsgruppa. Samtidig som det bekymrer meg at strømmen av innvadrere til Norge øker. Derfor avla jeg nyttårsløfte om innvandringskamp, sier stortingsrepresentant Øystein Hedstrøm som ønsker seg tilbake til Faremos tid som håndhever at utlendingslovene.
Rune Kristiansen, Aps tidligere flykningepolitiske talsmann, sier at det langt fra har vært noen markant økning av innvandring til Norge.
- Men det overrasker ikke meg at Hedstrøm kommer med dette nå. Å mane fram fremmedfrykt synes å være hans måte å markere et nytt år på. Det skjer hvert år. Han er så ytterliggående at han ikke engang vil få støtte i sin egen partigruppe for sitt utspill. Det er rein skremselspropaganda. Arbeiderpartiet vil støtte sentrum i forhold til de store linjene i flykninger - og asylpolitikken, sier Kristiansen.

<B>NYTTÅRSLØFTE:</B>Kari Fossum (Ap) vil bekjempe Hedstrøm og alt han står for.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!