Hedstrøm gir seg ikke

Med solid «ryggdekning» fra Oslo Politikammer prøvde Øystein Hedstrøm å overdøve 20 demonstranter på Veitvet i Groruddalen i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var en liten, men støyende mikstur bestående av en tredjedel Frp-medlemmer, en tredejedel demonstranter og en tredjedel presse og politi som i formiddag dominerte handlegaten på et finværsstille Veitvet Senter.

Saber (36) fra Iran var en av de få nysjerrige som stanset opp for å høre på spetakkelet.

- Jeg har ikke så lyst til å høre hva han sier, men jeg synes jo at demonstrantene burde la ham snakke i fred. Da ville nok interessen ikke vært så stor.

Demonstrant Gøril Eldøen var ikke spesielt imponert da Hedstrøms makker Dag Danielsen begynte så snakke om lov, orden og trygghet.

- For hvem? Den ekstreme rasisimen Frp står for gjør Norge til et mye mer utrygt samfunn for mange.

Hedstrøm selv var ikke udelt fornøyd med møtet, men kommer til å fortsette å drive valgkamp iOslo.

- Ja, jeg gir meg ikke. Ellers vil jo demonstrantene vinne fram. Vi kan ikke akseptere at landets nest største parti ikke får møte velgerne direkte.

- Gikk greit

- Dette gikk forsåvidt greit, sier politiførstebetjent Lars Finstad til Dagbladet :på nettet. - Vi fikk holdt avstanden mellom talerne og demontsrantene, men det er vanskelig å kneble folk.

Bruker dere mye ressurser på dette møtet?

- Her bruker vi to patruljebiler som ellers skulle patruljert i Groruddalen.

Og hvor mange biler er på patrulje totalt?

- Det kan jeg ikke si. Men det er ikke mange.

SOLID RYGGDEKNING: 6 tjenestemenn fra Oslo Politikammer greide på holde sånn noenlunde styr på litt over 20 demonstranter da Øystein Hedstrøm møtte velgerne på Veitvet Senter i dag.