Hedstrøm møter Kleppe i valgcamp

Stolt over å være Norges mest harry politiker satser Øystein Hedstrøm på å lokke potensielle velgere inn i campingvogna si.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dag legger Øystein Hedstrøm ut på veien med «søte, ressurssterke damer, ingredienser av humor, latter, smil og menneskelig varme.»

Campingvogna som Hedstrøm kjørte opp Løvebakken i går kveld blir kommandosentralen for stortingsrepresentantens «dreamteam». Han og kona Britt skal sammen med stortingskandidatene reise rundt med «glimt i øyet» og prate med folk. Selv om de tre øverste plassene på lista er forbeholdt menn, er det 4. kandidat Grethe Aasgaard og 6. kandidat Lene Christiansen Hedstrøm vil profilere.

- Det er viktig å få fram de ressurssterke kvinnene. De er søte og tiltrekker seg oppmerksomhet. Og folk liker smilende og høflige politikere. De som vil ha en nøyere gjennomgang av vår politikk, inviterer vi inn i vogna, forteller Hedstrøm som varsler talkshow og gimmicks over hele fylket. Først reiser han til Skjærhalden på Hvaler, der Jens Stoltenberg ferierer. Og det er Ap som er hovedmotstander. Tidligere versting-kollega Vidar Kleppe bærer han over med.

Rolig om Kleppe

- Vidar har stått på Frps program i mange år, men har nå behov for å markere en viss avstand i politikk. Hans angrep på Frps sykelønnspolitikk registrerer jeg. Men vi har en meget god sosialpolitikk. Redusert trygdeavgift vil bety at syke mister ubetydelige beløp, sier Hedstrøm som mener det ikke er logisk å konsentrere seg om de tidligere frp'erne.

Overfor Dagbladet er han mer opptatt av caravanpolitikk.

- 400 000 nordmenn ferierer med campingvogn. Det er en kultur som er trivelig og som du ikke behøver å være millionær for å delta i. Jeg har jo markert meg som campingfolkets tilhenger og det vil jeg fortsette med. Blant annet skal jeg så snart som mulig besøke Larkollen camping, sier Hedstrøm som skryter av å ha fått endret statsrådens syn i en caravanpolitisk sak.

- Det er så mye snakk om at campinglivet er harry med grilldress og alt det der. Og jeg er kåret til Norges mest harry politiker. Komikeren Are Kalvø sier harry er å være ualminnelig alminnelig. I så fall er jeg stolt av å være det, sier han.