Hedstrøm støtter lensmannen

Lensmann Harald Andersen har fått blomster og hilsener i ett eneste kjør etter at han oppfordret kvinner til å være mer kritiske i valg av partner. Nå får han også sin egen støtteaksjon: Frp's Øystein Hedstrøm samler inn underskrifter til den utskjelte lensmannen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg setter pris på alle initiativ som viser at folk har forstått det budskapet jeg har kommet med, sier Andersen, som ikke kjente til Hedstrøms underskriftskampanje før Dagbladet ringte ham i går.

Laksevåg-lensmannen er blitt møtt med kraftig kritikk, blant annet fra sosialminister Guri Ingebrigtsen og Likestillingssenterets Ingunn Yssen, etter at han i helga oppfordret kvinner til å bli mer kritiske i valg av partner.

Han sa også at en del kvinner må ta litt av skylda selv dersom de blir utsatt for vold.

Stortingsrepresentant Øystein Hedstrøm og Østfold Fremskrittsparti har startet en underskriftskampanje fordi de mener at Andersen er blitt urettferdig behandlet i etterkant av utspillet.

- Vi tar avstand fra den heksejakta som Andersen er blitt utsatt for fordi han har gitt et velment råd om kvinners valg av partner fra en annen og fremmed kultur, sier Hedstrøm.