Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Heftig angrep på Stoltenbergs stabssjef i regjeringstida

GARDERMOEN (Dagbladet): Ap-leder Thorbjørn Jagland tok i går et utilslørt oppgjør med Jens Stoltenbergs stabssjef og nærmeste medarbeider i regjeringstida, Jonas Gahr Støre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Og sterkere enn før, om enn knappere, naglet Jagland sin lederetterfølger Jens Stoltenberg til valgnederlaget og den miserable situasjonen partiet nå er i. På Aftenpostens måling for februar får Ap 18,3 prosent!

- Ap har ligget på rundt 35 prosents oppslutning ved de tre siste valgene. Det var i den korte perioden vi satt i regjering og ved valget at vi gjorde et voldsomt dump nedover. Det er fullt mulig å gjenreise Ap som et stort, dominerende sosialdemokratisk parti, sa Jagland da han i går talte til det nye dialogforumet og programkomiteen som skal prøve å gjenreise partiet.

- Jeg er sosialist

- Hvis noen er i tvil hvor jeg står, vil jeg si: Jeg reiser mye, og jo mer jeg reiser, jo mer sosialist blir jeg. Jeg vil tilhøre den venstresida som sto fram etter den franske revolusjon, proklamerte Jagland.

Hans første tale til partifeller etter at han trakk seg som lederkandidat var også et knallhardt forsvar for en venstredreining.

Rett fram

Jens Stoltenberg på sin side har uttalt at partiet verken bør gå til høyre eller til venstre, men rett fram. Jagland unnlot å polemisere direkte med Jens, men gjorde det ikke mindre sviende ved å sette Stoltenbergs stabssjef i regjeringstida, Jonas Gahr Støre, ettertrykkelig på plass.

I artikler i Dagsavisen har Støre uttalt at spørsmål om høyre og venstre i politikken ikke lenger har særlig relevans.

Med henvisning til den britiske guruen Anthony Giddens og andre størrelser slo Jagland fast at det er åpenbart at det i hele verden går et skille mellom høyre og venstre i politikken, og at det er like selvsagt at Ap hører hjemme på venstresida.

- Hvis noen er i tvil om det finnes en høyre- og en venstreside, kan de reise til USA, sa Jagland.

Samme analyse

Til dette svarte en matt og influensasyk Jens Stoltenberg:

- Vi har samme analyse og vurdering. Ap har alltid vært et parti for velgere fra sentrum mot venstre.

At Jagland og Stoltenberg har kampert sammen under utenrikskomiteens reise i Canada og USA, så ikke ut til å ha bedret kjemien mellom de to. Lederstriden er over, men nå står kampen om det politiske veivalget.

Om forskjellene mellom dem har vært tonet ned tidligere, gjorde Jagland mye i går for å distansere seg politisk fra epoken med Stoltenberg som regjeringssjef.

Hele Norges coronakart