Heftig banksjef

Jorunn Haug (48) har sett filmen «Heftig og Begeistret» tre ganger og vært på irsk aften med Berlevåg Mannskor. Nå flytter hun til bygda på Finnmarkskysten for å bli banksjef.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg så at de hadde det så trivelig i Berlevåg og at det var et godt miljø i bygda. Folk var åpne og ærlige og satte pris på innflyttere, sier Jorunn Haug.

I går bestemte hun seg for å si ja til jobben som banksjef i Sparebank1 i Berlevåg etter å ha besøkt bygda som begynner å bli bortskjemt med innflyttere.

- Da jeg kom dit, ble jeg overbevist om at her ville jeg bo. Jeg ble virkelig godt mottatt av lokalbefolkningen. Nå ser jeg fram til å starte opp, sier hun.

Utfordring

Etter at filmen «Heftig og Begeistret» har gått landet rundt, har Berlevåg kommune hatt enorm pågang av lærere og sykepleiere som vil arbeide der.

- Så god dekning av lærere og helsepersonell har vi neppe hatt før, sier varaordfører Erik Brøske.

Nå får bygda også en nyutdannet siviløkonom som banksjef. Den kommende banksjefen understreker at det ikke bare var filmen «Heftig og Begeistret» som fikk henne til å reise nordover, og at den irske aftenen med herrene i mannskoret hadde heller liten innvirkning.

Blandakor

Etter en dag i Berlevåg har den kommende banksjefen funnet ut at hun neppe vil få fritidsproblemer på sitt nye hjemsted.

- Jeg har allerede blitt spurt om å bli med i et blandakor der oppe. Jeg svarte at jeg ikke visste om jeg hadde sangstemme, men at jeg alltids kunne bli med og koke kaffe.

PÅ FLYTTEFOT: Jorunn Haug er den siste i strømmen av innflyttere som vil til Berlevåg. Hun har takket ja til å være banksjef i bygda og har fått tilbud om å bli med i bygdas blandakor.