Heftig dommerutbrudd under Alexander Viks milliard-omkamp

- Latterlig, mente dommeren om flisespikkeriet i den norske milliardærens feide med Deutsche Bank.

TAPTE I LONDON: En britisk dom påla i november i fjor Alexander Viks selskap Sebastian Holdings å betale 300 millioner dollar - 1,8 milliarder kroner - til Deutsche Bank. Men den norske milliardæren gir ikke opp så lett. Bildet viser Vik under rettsforhandlingene i London i fjor sommer. Foto: Keith Hammett
TAPTE I LONDON: En britisk dom påla i november i fjor Alexander Viks selskap Sebastian Holdings å betale 300 millioner dollar - 1,8 milliarder kroner - til Deutsche Bank. Men den norske milliardæren gir ikke opp så lett. Bildet viser Vik under rettsforhandlingene i London i fjor sommer. Foto: Keith HammettVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et ydmykende nederlag i fjorårets maraton-rettssak i London fikk ikke slutt på Alexander Viks nå seks år gamle milliard-feide med Deutsche Bank.

Endeløs papirmølle Heller ikke flere mislykte framstøt for å få anket den britiske dommen som påla ham å betale 300 millioner dollar - 1,8 milliarder kroner - har fått den norske milliardæren til å gi opp.

I USA fortsetter feiden om regningen for Viks hasardiøse valutahandler i 2008 - selv etter at Supreme Court i New York i sommer anerkjente den britiske dommen.

Men nå begynner dommerne å gå lei av den tilsynelatende endeløse papirmølla.

Irritert dommer - Dette er latterlig. Det er virkelig latterlig. Det er, vil jeg si, fire tommer med papir foran meg om en seks år gammel sak om to linjer i et dokument som du aldri kommer til å bruke i retten, og ikke engang bryr deg om, i hundrevis og tusenvis av dokumenter, utbrøt dommer Saliann Scarpulla under et rettsmøte i Supreme Court i New York den 24. september i år.

Da hadde hun, med tydelig irritasjon, hørt Viks og Deutsche Banks advokater krangle om enkeltsetninger i den enorme dokumenthaugen.

Mens banken ville fjerne disse setningene fra sakspapirene av konfidensialitetshensyn, ville Viks advokater ha dem med når - eller hvis - saken kommer opp til hovedforhandling i retten.

- Få det unna Dommeren endte med å tillate noen av setningene, mens andre ble fjernet - men ga uttrykk for stor misnøye med alt flisespikkeriet.

- Dette er en liten, liten bit av en stor, gigantisk sak. Jeg kommer ikke til å bruke..  jeg har lest disse papirene. Jeg hører protestene deres. Sitt ned, vær så snill, og la oss komme videre, sa hun, og gjorde det klart at partene heretter fikk finne ut av liknende uenigheter utenfor rettssalen.

- Få dette unnagjort. Fordi en seks år gammel sak i den kommersielle delen (av domstolen, red. anm.) er nesten uhørt. Den eneste typen saker vi har som er så gamle, er saker hvor det handler om konkurser, sa Scarpulla.

Hun ble straks imøtegått av Alexander Viks advokat Richard Zaroff, som visste om en sak som har figurert i hele elleve år.

Hasardiøst Temaet i den fortsatt verserende rettssaken som Vik og Sebastian Holdings anla i New York i 2008 er det samme som i fjorårets sak i London. Mens Vik mener banken burde ha stoppet Sebastian Holdings hasardiøse investeringer, som i 2008 endte med tap på flere milliarder kroner, mener banken det er Vik og Sebastian Holdings som har ansvaret.

Hittil har Deutsche Bank trukket de lengste stråene.