Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Heftig krangel i dansk politikk

Socialdemokraternes leder skjeller ut Pia Kjærsgaard.

KVINNE MOT KVINNE: Helle Thorning-Schmidt, Socialdemokraternes leder i strupen på Dansk Folkepartis Pia Kjærsgaard. Foto: Scanpix
KVINNE MOT KVINNE: Helle Thorning-Schmidt, Socialdemokraternes leder i strupen på Dansk Folkepartis Pia Kjærsgaard. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Kanskje var lederen av Arbeiderpartiets danske søsterparti inspirert av Jens Stoltenbergs valgsuksess? I alle fall glødet mikrofonen da Helle Thorning-Schmidt entret talerstolen på Socialdemokraternes kongress i Aalborg i ettermiddag.

Og tungskytset rettet Thorning-Schmidt mot Dansk Folkepartis leder, Pia Kjærsgaard.

- Når flertallet endres etter neste folketingsvalg, våkner du til en ny politisk virkelighet. Da endrer vi spillereglene i dansk politikk. Da er din tid som Danmarks mest priviligerte makthaver definitivt forbi, sa Helle Thorning-Schmidt, ifølge Berglinske Tidende. 

Angrepet på Kjærsgaard, som mange sammenlikner med Frps Siv Jensen, er nå toppsak i danske nettaviser.

- Virker frustrert
Frontene er i ferd med å bygges opp foran det danske kommunevalget i november. Mye tyder på at mange av slagene vil stå mellom nettopp de to kvinnene Helle Thorning-Schmidt og Pia Kjærsgaard.

Sistnevnte har allerede vært ute med en lite flatterende karakteristikk av Socialdemokraternes leder:

- Jeg synes hun virker overspendt og frustrert, og det er jo synd for Helle Thorning, men det er jo ikke mitt problem, sa Kjærsgaard, da Dansk Folkeparti i forrige uke ble beskyldet for å drive politikk for eliten.

Sier tvert nei
Fra talerstolen på partikongressen i Aalborg gjentok Thorning-Schmidt kritikken om at Dansk Folkeparti svikter de svake. Samtidig gjorde hun det klinkende klart at hun aldri vil lede en regjering som på noen måte er støttet av Dansk Folkeparti.

- Dansk Folkeparti kommer aldri noensinne til å spille rollen som parlamentarisk grunnlag for en socialdemokratisk regjering, sa hun.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling